Amerikai futball

2017.12.27. 12:30

Steffes is Koronázókhoz szerződött

Az amerikai Eric Steffes a Wisconsin Badgers együtteséből a Fehérvár Enthroners csapatához szerződött.

Nagy Péter

steffes

Több nemzetközi szakportál is megemlíti, miszerint a székesfehérvári amerikaifutball-csapat és a 25 éves játékos között megállapodás született a transzferről az ünnepek előtt. A 192 centiméter magas, 113 kilogramm súlyú Steffes egy makacs hátsérülés miatt volt kénytelen otthagyni az NFL-ben szereplő Cleveland Browns előbázisát, de az valószínűsíthető, hogy európai tapasztalatszerzés után újból az Egyesült Államokban próbálkozik a Tight Endként és az Offensive Line-ban is bevethető sportoló. A fehérváriak kerete tehát Antonio Roane, Jebrai Regan és Ryan Seaberg után egy újabb tengerentúli idegenlégióssal bővült. Steffes amúgy jól illik a Koronázók átigazolási politikájába, hiszen a Wisconsin Badgers a legmagasabb amerikai egyetemi divízió, az FBS (Division: I-A) tagja.

Eric Steffes (b) Fotó: F. E.

Pál Tibor Kornél legénysége február elején kezdi meg a felkészülést, amit egy rövid edzőtábor követ márciusban. A magyar mellett az osztrák bajnokságban is érdekelt gárdára az alapszakaszban 13 mérkőzés vár, ami az eredményektől függően akár nőhet is. A klubbal kapcsolatos hír, hogy az egyesület telephelyének szolgáló First Fielden befejeződött az új öltözők kialakítása. A már meglévő, kétszintes épület a felújítás során négy öltözővel bővült, az új vizesblokkok mellett egy játékvezetői szobával, tárolóval és kiszolgáló helyiséggel gazdagodott az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában