Történelmi siker

2017.12.04. 21:19

Ötven évvel ezelőtt sporttörténelmet írt a Vasas

Ötven évvel ezelőtt történelmet írtak Székesfehérvár almanachjába, örök példát mutatva az utódoknak azzal a Székesfehérvári VT Vasas labdarúgói, hogy első alkalommal jutottak fel az NB I-be.

Káldor András

vt

Ezt a jubileumot ünneplik meg a gárda tagjai, akik ma látogatást tesznek Cser-Palkovics András polgármesternél, fogadja őket Spányi Antal a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke, valamint Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszterhelyettes is.

1967. november 26-án a Sóstói Stadionban 8000 néző előtt örömfocival búcsúzott az NBI/B-s bajnokságtól a VT Vasas együttese. A Kecskeméti Dózsa elleni 3-0-s győzelem már nem befolyásolta a pontvadászat végeredményét, és a VM Egyetértés mögött a második helyen jutottak fel az NBI-be – a fehérvári labdarúgás történetében először.

50 esztendővel ezelőtt sporttörténelmet írt a VT Vasas Fotó: archív

A fehérvári élvonalbeli foci alapjait Kárpáti Béla vezetőedző irányítása alatt a következő összetételű keret tette le: Tímár Mihály, Varga József, Kerecsényi Lajos, Bognár Ferenc, Posch Ferenc, Horváth II. Lajos, Burka Imre, Bekő Sándor, Bobory Béla, Balogh Károly, Karsai László, Ispaics Tibor, Monoki Béla, Szabó László, Kékesi Csaba, Nehéz Mihály, Temesvári Tibor, Sárközi László, Bodnár László, Csukovics László, Kerék József, Kű Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában