csapategység

2017.12.06. 21:20

Olyan volt a VT Vasas mint egy nagy család

A csapategységben rejlett az 1967-ben NB I-es tagságot kiharcoló VT Vasas labdarúgó csapatának ereje.

Ferencz Balázs

vt

Ebben a korábbi játékosok, Burka Imre és Kerecsényi Lajos is egyetértettek.1967-ben jutott először a honi legmagasabb osztályba a fehérvári foci. A VT Vasas megalapozta a klub, a Videoton későbbi sikereit.

- Mint egy nagy család, olyanok voltunk, egymásért játszottunk, ez volt az erősségünk – jelentette ki Burka Imre, a VT Vasas kiváló játékosa.

- Jó futballisták alkották a csapatot. Akkoriban technikásabbak voltak a magyar labdarúgók a másodosztályban, mint most az elsőben. Végig éles volt s küzdelem, de az Egyetértés ellen 1-0-ra nyertünk, s az sorsdöntőnek bizonyult. Élveztük a játékot.

Kerecsényi Lajos, a kőkemény bekk szerint a csapatnak az „egy mindenkiért, mindenki egyért” volt a jelszava.

 

- Nagyon szerettünk volna felkerülni az NB I-be, ami sikerült is, ugyan nem első helyen, mert az Egyetértésnek jobb volt a gólaránya – mesélte Kerecsényi.

- Papp elvtárs, a VT gyáregység vezére azt mondta, hogy nem kell bejárnunk dolgozni, de fel kell jutnunk az NB I-be. Emlékezetes volt számomra, emberfogó beállósként, hogy a Dunaújvárosnak fejeltem egy gólt. A Dózsa ellen 6-0-ra vezettünk, a vége 6-4 lett, vagy a Fradi elleni 3-1-es győzelmünket is említhetném az emlékezetes meccseim között, mikor Wollek Tibort Páncsics a nyakánál fogta 15 méteren keresztül, de Wollek így is gólt szerzett. Szeretem most is a labdarúgást, bízom benne, hogy jobb lesz a Vidi és megnyeri a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában