Válogatott nevelés

2017.12.06. 20:58

A Móri Öttusa SE elérte célját, Kaiser Luca a legjobbak közé került

A még Kulcsár Antal mesteredző által életre hívott Móri Öttusa SE idén húsz versenyzővel dolgozott.

Ferencz Balázs

mor

Az ifjú pentatlonisták eredményesen szerepeltek. Kulcsár Ágnes, a Móri Öttusa SE szakmai vezetője szerint mindenképpen előrelépett az egyesület a 2017-es esztendőben. Megvalósították, amit elterveztek az idény előtt, vagyis Kaiser Luca személyében válogatott versenyzővel büszkélkedhetnek.

- A még csak 15 éves Kaiser Luca az U17-es Európa-bajnokságon szerepelhetett idén. A női váltóban ötödikek lettek a stafétával. Ez volt számunkra a legjobb eredmény 2017-ben, hiszen ez egy nemzetközi siker. A Deák Melinda, Kaiser Luca alkotta váltó idén versenyezhetett utoljára, mert a magasabb korosztályban már nem szerepel a programban váltóverseny. 2014 és 2017 között, vagyis négy éven keresztül veretlenek voltak, 16 versenyt nyertek meg. Az országos bajnokságokon és az elitbajnokságokon is aranyérmet szereztek, ami egyedülálló az utánpótlás mezőnyben – fogalmazott Kulcsár Ágnes.

Kaiser Luca, Deák Melinda és Komenda Kíra (b-j) szállították a móri eredményeket idén Fotó: Móri ÖSE

Luca emellett az U19-es négytusázók Europe Cup viadalán, Prágában egyéniben 6. lett, az olimpiai reménységek versenyén pedig csapatban aranyérmes. Ugyanakkor úszásban megnyerte az országos diákolimpiai döntőt.

- Deák Melinda és Kaiser Luca eggyel magasabb korosztályban álltak rajthoz idén, aminek az a célja, hogy versenyben legyenek a válogatottságért. Reméljük, hogy jövőre is legalább egy sportolónk lesz, aki bekerül a legjobbak közé – tekintett előre Kulcsár Ágnes.

Másik történelmi pillanat volt a klub életében, hogy Komenda Kíra az első móri sportoló, aki ötszámos versenyzőként fejezte be a junior ob-t. Fejlődik az infrastruktúra is Móron, hiszen a Szövetség támogatásával futópályát építenek, melyhez a tervek szerint egy lőteret is csatolnak, ami a kombinált számhoz elengedhetetlen. Így versenyeket is tudnak rendezni az Ezerjó városában. Érthető, hogy a klub köszöni Fenyves Péter polgármester és az önkormányzat segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában