Az átlövőt nem érte meglepetés

2017.12.11. 21:15

Az Alba kézilabdázója, Claudine Mendy számított honfitársai sikerére

Az Alba Fehérvár francia játékosa, Claudine Mendy tévén nézi a németországi vb-t. Szurkol honfitársainak.

Horog László

Claudine Mendy (jobbra) cselezni próbál a Dunaújváros elleni, bajnoki mérkőzésen

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A magyar női válogatott a franciák elleni vereséggel búcsúzott a németországi vb-től a nyolcaddöntőben. A gallok 29-26-ra nyertek, ott vannak a negyeddöntőben, a mieink pedig hétfőn hazautaztak. Az Alba francia légiósa, Claudine Mendy honfitársai győzelmére számított a vasárnap délutáni derbin, tehát nem érte váratlanul a végeredmény.

- Végig a francia válogatott irányította a játékot. Nem történt meglepetés, az erősebb együttes jutott tovább a négy közé – mondta Mendy.

- Meddig juthatnak honfitársai a világbajnokságon?

- Érmet feltétlenül nyerhetnek. Rióban, a tavalyi olimpián ezüstérmesek lettek, tehát a világ egyik legjobb válogatottjáról beszélünk. Azóta nem lett gyengébb, úgy gondolom, ezúttal is ott lesznek a végelszámolásnál. Nézem a meccseket, drukkolok nekik. A csoportból a második helyen léptek tovább, a románok mögött.

- Aztán jött a magyarok elleni, vasárnapi derbi.

- Tudtam, ha a franciák rendezik a védekezésüket, nem lehet gond. A szlovénok elleni, vereséggel végződő derbin is a védekezéssel volt a gond, az akciók befejezésével nem. Franciaország sok remek kézilabdázóval rendelkezik, akik főként az egy egy elleni játékban erősek.

- Három év szünet után tért vissza a válogatottba. Az edzőtáborokban jelen volt, ezek után vélhetően csalódott volt, hogy nem került a világbajnoki keretbe.

- A szövetségi kapitánnyal leültem az utolsó, szeptemberi összetartás során, akkor tudtam meg, hogy nem leszek a csapat tagja. Elfogadtam a döntést. Márciusban, júniusban és szeptemberben ott voltam a nemzeti csapat felkészülésén, de a világbajnokság előtt már nem küldtek meghívót. Nagyon szurkolok a válogatottnak, a legjobb barátnőm, a Brest játékosa, Allison Pineau tagja az együttesnek.

Claudine Mendy (jobbra) cselezni próbál a Dunaújváros elleni, bajnoki mérkőzésen
Fotós: Koppán Viktor Dávid

- Ha a folytatásban invitálják, csatlakozik a társakhoz?

- Ezen még nem gondolkodtam. Mindenáron nem akarok válogatott lenni, ha meghívnak, majd eldöntöm, hogy megyek, vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában