Ifjú pilóta sikere

2017.11.15. 21:09

A fehérvári Fuksz Bence 5. lett összesítésben

A junior rallycrossverseny évente hét alkalommal kerül megrendezésre. Magyarországon Máriapócs, Kakucs, külföldön Szlovákia és Ausztria ad lehetőséget az autósoknak.

Silye Sándor

Fuksz Bence töretlenül közeledik a felnőttek felé Fotó: versenyző

Ebben az évben 13 fiatal kezdte meg a junior kategóriában a versenysorozatot.

A székesfehérvári Fuksz Bence volt az egyikük, aki Suzuki Swift autójával nagyot küzdött, de olykor elpártolt tőle a szerencse. Májusban komoly sérülést szenvedett az autója, amikor három versenyző ütközött, a fehérvári srác volt középen. Ez nem csupán az autót, de annak vezetőjét is nagyon megviselte.

Ennek ellenére minden versenyen derekasan küzdött, az előfutamokban, az elődöntőkben rendre a 2.-3. helyen végzett. A döntők úgy alakultak, hogy többnyire a 4.-5. helyet tudta a megszerezni. Az utolsó két megmérettetésen nem kedvezett az időjárás a pályának. Eső, köd zavarta a futamokat, és ez az eredményeken is meglátszott.

Fuksz Bence töretlenül közeledik a felnőttek felé Fotó: versenyző

Fuksz Bence végül az ötödik helyen végzett az éves összesítés alapján, ezzel egy pozíciót javított az előző évi rangsorhoz képest. Bence 14 éves, de már a harmadik idényét tudhatta maga mögött a rallycrossosok mezőnyében. A bajnokságnak 3 külföldi és 4 hazai állomása volt 2017-ben.

A junior kategória a belépő a felnőtt versenyzők világába. Úgy tűnik, Bence jól halad...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában