Alba Fehérvár

2017.11.23. 10:20

Lóránt Péter szerint a saját kezükben van a sorsuk

A hétvégén Pakson nyertek, legközelebb december 6-án, Minszkben lépnek pályára az Alba Fehérvár férfi kosarasai. A csapatkapitány, Lóránt Péter bizakodó a folytatást illetően.

Horog László

Lóránt Péter szerint ott lehetnek a végelszámolásnál

Fotó: Pesti Tamás

A válogatott világbajnoki selejtezői, valamint a Kelet-Nyugat All Star Gála miatt háromhetes szünet következik a bajnokságban.

- Zsinórban hat diadalt arattak, ilyen megközelítésből nem jött jókor a szünet.

- Ez majd utólag derül ki, a vezetőedzőnktől két és fél nap pihenőt kaptunk, ami rá is fért a társaságra. Bár nyertünk Pakson, a játékunk gyengébb volt, mint az előző öt meccsen, ez vélhetően a fáradtság számlájára volt írható. Ezzel együtt is fontos győzelmet arattunk az atomvárosban – mondja Lóránt Péter.

- Gyengén kezdték a szezont, vélhetően ön is izmosabb rajtra számított.

- A rossz indulásra senki nem számított, én sem. Az utóbbi hetekben összekaptuk magunkat, egyre jobb teljesítményt nyújtottunk, bízom abban, hogy ez így marad a későbbiekben is. A tavaszi szezont nálunk töltő Alhaji Mohammed lassan utoléri magát, a későbbiekban rá is számíthatunk, rutinjával, tudásával a segítségünkre lesz. A gyenge, októberi produkciónkat nagyban befolyásolták a sérülések, én is hetekre kidőltem, a térdemet műtötték, valamint a remek képességű – emberileg elsőrangú – bedobó, egyértelműen kulcsembernek számító Trevis Simpson a combjával bajlódott. Mióta ő is teljes értékű harcos, egyre jobbak az eredményeink.

Lóránt Péter szerint ott lehetnek a végelszámolásnál
Fotós: Pesti Tamás

- A bajnokságban 1 győzelemmel és 4 vereséggel kezdtek, azóta kiegyenesedtek, a kupában két, hazai kudarccal rajtoltak, azóta elkapták a fonalat. Csalódott lenne, ha nem lépnének tovább az Európa Kupában?

- A saját kezünkben a sorsunk, van esélyünk arra, hogy folytassuk a szereplésünket. Ha nyerünk Fehéroroszországban, biztosan sikerül. De összejöhet vereség esetén is, ha a Herzliya hazai pályán legyőzi a belgákat. Nem lesz könnyű dolgunk Minszkben, de nyerni szeretnénk.

- A tavalyi évben megnyerték a hazai kupát és a bajnokságot. Ismételhetnek?

- Úgy gondolom, a Szolnok és a Falco erősebb kerettel rendelkezik, utánuk mi következünk és a Körmend. Tavaly a kezdettől vezettük a bajnokságot, kicsivel erősebb kerettel rendelkeztünk. Messze a vége, ott lehetünk ismét a végelszámolásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában