Tekintélyes szereplés

2017.11.09. 22:19

A Fehérvár Karate Akadémia a belga bajnokságon tarolt

Négy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet hozott el az IFK szervezet Nyílt Belga

Ferencz Balázs

Fekete Gergely (jobbra) több KO-győzelmet aratott

Fotó: Mátó Katalin

Antwerpenben évről évre megrendezi az IFK a full-kontakt karatét gyakorló európai fiatalok egyre fontosabb tornáját. A verseny érdekessége, hogy a korcsoportok versenyzői ugyan KO-rendszerben mérkőznek meg egymással, de a találatok elbírálásánál az életkort és a tapasztalati szintet is figyelembe veszik. Az egyes csoportok tagjai körmérkőzéseket vívnak.

Az IFK magyarországi szervezetét ezen a viadalon is a Fehérvár Karate Akadémia csapata képviselte. Sensei Bőke Béla tanítványai pedig remekül helyt álltak. A hat magyar karatéka összesen 24 mérkőzést vívott, amiből 19 győzelemmel zárult, 4 döntetlen és egy vereség mellett. Az egyetlen vereséget Nagy Natália szenvedte el csapattársától, Dezső Katától. Nagy bronzérmet szerzett végül.

Fekete Gergely (jobbra) több KO-győzelmet aratott
Fotós: Mátó Katalin

Farkas Ágnes eredménysorába két döntetlen is becsúszott a diadalok mellé, így ezüstérmes lett a zámolyi lány. Fekete Gergely is begyűjtött egy döntetlent holland ellenfelével szemben. Azonban a többi vetélytársát idő előtt a küzdelem feladására kényszerítette. Kinek egy frontális testrúgás, kinek köríves fejrúgás, kinek megrendítő erejű ütés jutott búcsúzóul. A győzelmi trófeánál is fontosabb, hogy Fekete veretlenül zárta az őszi szezont. Dezső Kata a szokásosnál magasabb súlycsoportban indulva minden ellenfelét döntő fölénnyel utasította maga mögé és megszerezte harmadik belga bajnoki címét. Szücs Ferenc és Kántor Viktória is megállíthatatlannak bizonyultak. Minden mérkőzésüket idő előtti KO-val fejezték be, s belga bajnokok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában