Jó idény

2017.10.11. 19:41

Idén a nemzetközi porondon is megállta a helyét a Zángó Drift Team

TÖKÖL, GREINBACH – Az elismerés hangján lehet szólni a Zángó Drift Team idei teljesítményéről. A fehérvári csapat sikert sikerre halmozott a szezonban, és nagyszerűen zárt az Eb-futamon is.

Káldor András

A Zángó Drift Team mindhárom versenyzője kimagasló teljesítménnyel fejezte be az évet

Fotó: ZDT

Lényegében két hétvége döntött a drift magyar bajnoki címekről, és ezeken a napokon várakozáson felül muzsikált az idősebb Zángó Zoltán vezette csapat. Előbb a Végső Összecsapás névre hallgató idei utolsó hazai megmérettetésen álltak rajthoz, ahol a STREET kategóriában az újonc Gáspár Bence annak ellenére, hogy vizes pályán még sohasem ment, a 3. helyen végzett, de ez is elég volt ahhoz, hogy hatalmas fölénnyel, 77 pontos előnnyel az élen fejezze be élete első bajnoki szezonját. Itt idősebb Zángó a PRO kategóriában a kvalifikáció 2. helyezése után egy nagyon élvezetes versenyben 2. lett. A SEMI-PRO kategóriában ifjabb Zángó Zoltán viszont a bajnoki aranyra tört, de kissé elszámította magát, így a 24 esztendős pilótának a záró fordulóban kellett megpróbálni megelőzni az összetettben vezető Bócsik Oszkárt.

- Nem mindennapi sorozat végén vagyunk, idén folytatni próbáltuk a tavalyi szereplésünket, bár akkor nem tudott egyikünk se a dobogó legfelső fokára lépni – emlékezett idősebb Zángó.

A bajnokság idén ötfordulós volt, a végére maradt az ausztriai Greinbachban az ob záró futama és a már említett Eb-forduló. Ide már csak azok látogattak ki, akik versenyben voltak az előkelőbb helyezésekért. A ZDT számára teljesen ismeretlen volt a pálya, először mentek rajta, de elmondásuk szerint ilyen jó pályán az elmúlt öt évben, mióta versenyeznek, nem mentek.

- Nagy elánnal álltunk ki, és titkon reméltem, hogy a fiam bajnok lesz, bár előző héten rontott azzal, hogy a legjobb 16-ból kiesett. Én minimális különbséget faragtam a későbbi győztes Simon Csabával szemben, és a 2. helyről vártam a versenyt, de nagyon nagy csodának kellett volna történnie ahhoz, hogy első legyek. Az első edzés után nem sok reményt tápláltunk, mert nehezen tudtuk kiismerni a pályát. Nem találtuk a guminyomást, a sebességet, mindössze fél napunk volt arra, hogy tapasztalatokat szerezzünk.

Ennek dacára a kvalifikáción nagyon szép eredményeket értek el Zángóék. A versenyt és a magyar bajnokságot is megnyerte ifjabb Zángó 10 pontos előnnyel Bócsik előtt, míg édesapja 2. lett a PRO kategóriában és az összetettben is, a magabiztosan élen végző Simon mögött. Így a magyar mezőnyben mindhárom ZDT-s versenyző a dobogón zárt, ketten közülük pedig az első helyen. Ilyenre még nem nagyon volt példa az ob-k történetében.

A Zángó Drift Team mindhárom versenyzője kimagasló teljesítménnyel fejezte be az évet

Ezután jöhetett az „örömautózás”, a 21 országból érkező mezőnyben, a King Of Europe Eb-futamán. Itt ifjabb Zoltán az „űrtechnikákkal”, a Formula-1-et idéző gépparkkal teletűzdelt mezőnyben, a nem ritkán 700-900 lóerős autók között nagy meglepetésre a 2. lett, s az összetett versenyben is szépen szerepelt, a harmadik helyre kormányozta az 540 lóerős BMW-t, míg idősebb Zángó a negyedik lett. Már csak azért is megsüvegelendő ez a teljesítmény, mert a fehérvári csapat minden szponzori háttér nélkül érte el mindezt, többnyire a családi házuk garázsában felkészítve a versenyekre az autókat.

- Nem sok esélyt adtam magunknak az Eb-n, azt gondoltam, hogy a kvalifikációnk sikeres lesz, de a legjobb 16-nál nem hittem, hogy feljebb lépünk – mondta elégedetten a csapatfőnök, aki halkan jegyezte meg, hogy a sikerek ellenére lehet, hogy anyagiak hiányában ki kell hagyniuk a jövő évi bajnokságot…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában