Foci

2017.10.24. 19:41

A Videoton FC Dabason fűzte be az oktatófilmet

DABAS Könnyed sikert aratott a labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában a Videoton FC. Az NB III-as Dabast saját pályáján győzték le a piros-kékek.

Ferencz Balázs

Padlóra került az NB III-as Dabas a Videoton elleni Magyar Kupa-találkozón

Fotó: vidi.hu

FC Dabas-Videoton FC 0-4 (0-3)

Dabas, 300 néző. Vezette: Dolnegó Bálint.

Dabas: Scheilinger – Crkvenjakov (Takács K., 61.), Makrai, Szűcs L. (Mundi, 46.), Fitos, Fritz, Erős, Eördögh, Csepregi, Kiss V. (Sándli, 46.), Földes. Vezetőedző: Kerekes Barna.

Videoton FC: Horváth T. – Nego, Mocsi, Fiola (Suljic, 64.), Tamás – Szabó B., Szolnoki, Pátkai (Tóth B., 46.), Géresi – Lazovics, Scsepovics (Bolla, 46.) Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Scsepovics (22.), Szabó B., (38., 92. – tizenegyesből), Tamás (40.).

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában Fejér megyei csapat legyőzésével hangolt a Dabas FC a Videoton FC elleni Magyar Kupa-párharcra. A Dunaújvárost győzték le a Pest megyeiek 3-2-re, óriási fegyvertényt hajtva végre ezzel, hiszen a DPASE vezette a tabellát.

Marko Nikolics nem a bajnokikon megszokott összeállításban küldte pályára a fehérváriakat, de ez nem szabott gátat a vendégek lendületének.

Már a 22. percben felőrölte a Dabas ellenállását a Vidi, Tamás beadását Lazovics vette le, a labda honfitársa elé, Scsepovics lábára került, aki 10 méterről a bal alsóba sarokba helyezett, 0-1. A félidő hajrájában aztán el is döntötte a nyitott kérdéseket az NB I-es bajnokságot vezető együttes, a 38. percben egy passzt Lazovics sarokkal pörgetett tovább Szabó Bence felé. A dabasi védő lába mellett elsuhant a labda, Szabó kiugrott és szép mozdulattal lőtt a kapu jobb felső sarkába. 0-2. Alig telt el két perc, s háromgólos volt a Videoton előnye. Danko Lazovics nagyon élt, újfent ő volt az előkészítő. A szerb klasszis lefordult őrzőjéről, keresztbe játszott Tamás Krisztiánhoz, aki lendületből érkezve, 17 méterről a kapu közepébe bombázott, 0-3.


Padlóra került az NB III-as Dabas a Videoton elleni Magyar Kupa-találkozón
Fotós: vidi.hu

Fordulás után a Vidi trénere több poszton is cserélt, szóhoz jutott például Tóth Bence és Bolla Bendegúz is. A hazaiak két alkalommal veszélyeztettek, Földes fejesét Horváth kapus ütötte szögletre, Sándi lövése pedig alig ment a kapufa mellé.

Ebben a játékrészben is a fehérváriak domináltak, de újabb gólt csak közvetlenül a lefújás előtt szereztek. Lazovics harcolt ki egy tizenegyest, amit a duplázó Szabó Bence értékesített a 92. percben, 0-4. Könnyedén jutott tovább a Videoton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában