Dream Cup World Karate Championship

2017.10.14. 11:26

Jól szerepeltek az Alba Regia SC ifjú karatékái

A fővárosban rendezték a Dream Cup World Karate Championship elnevezésű Kyokushin karate versenyt, az Alba Regia sportolói is indultak.

Horog László

Kollár és Dvéri

Fotó: a szerző

A viadalt utánpótlás (gyermek, serdülő, ifjúsági, junior) és senior (masters +35 és +45 éves) korosztályban rendezték küzdelem és formagyakorlat kategóriákban. Több mint 400 versenyző vett részt 14 országból, összesen 58 kategóriában. A legnépesebb külföldi csapat az ukrán volt 107 versenyzővel. A versenyen az Alba Regia SC három fővel vett részt, egy első és két harmadik helyezést értek el.

Ifjúsági lány (U16) formagyakorlat kategóriában Dvéri Maja első helyen zárt. Ő küzdelemben is indult, ahol ukrán ellenfelétől – aki a kategóriát megnyerte – vereséget szenvedett, így bronzérmes lett. Kollár Bálint gyermek (U12) küzdelem kategóriában harmadik helyezést ért el. Kollár volt a formagyakorlat kategória esélyese, azonban a bírók másként értékelték. Hasonlóan járt ifjúsági formagyakorlatban Fehérvári Ádám is, akinek érem nélkül kellett a versenyt befejeznie.

Kollár és Dvéri
Fotós: a szerző

Az idei szezonban mutatott kiegyensúlyozott, megbízható teljesítménye, eredményei alapján Dvéri Maja küzdelem és formagyakorlat kategóriában, valamint Fehérvári Ádám formagyakorlat kategóriában kijutott a novemberben, Lengyelországban megrendezésre kerülő U16-os karate Európa Bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában