OTP Bank Liga

2017.09.17. 19:02

Történelmet írt a Puskás AFC: zsinórban negyedszer nyert!

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Puskás Akadémia FC nehéz csatában, egy góllal legyőzte a Mezőkövesd együttesét.

Káldor András

cdaydc

Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 811 néző.

Vezette: Iványi (Albert, Huszár).

PAFC: Hegedüs L. – Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. – Márkvárt (89. Zsidai), Mevoungou – Molnár G. (46. Prosser), Knezevic, Szakály P. (54. Latifi) – U. Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila.

Mezőkövesd: Tujvel – Lázár P. (74. Baracskai), Hudák D., Szeles, Fótyik – Mlinar (82. Majtán), Tóth B. – Farkas D., Strestík (62. Koszta), Cseri – Veszelinovics. Vezetőedző: Radványi Miklós.

Gól: U. Diallo (57.).

A felcsúti Ulysse Diallo (v.kék) végig energikusan játszott Fotó: Nagy

A kezdeti tapogatózás után nehezen vette fel az üzemi hőmérsékletet a PAFC, de a 10. perc táján egyre inkább működésbe lépett letámadásos taktikájuk, percekre beszorították ellenfelüket, akik ebben a periódusban csak pillanatokra tettek látogatást a hazai térfélen. Mindenesetre úgy telt el fél óra a találkozóból, hogy egyetlen kapura lövést sem láthatott a közönség. Aztán a 35. percben Joszip Knezevic ugyan megpróbálkozott egy átlövéssel, de labdája a stadionon kívül landolt… A szünet jót tett a csapatoknak, és az 57. percben már gólt ünnepelhettek a hazaiak. Knezevic balról érkező, beadásszerű lövése a bal kapufa tövén csattant, és a kivágódó labda éppen Ulysse Diallo elé pattant, aki jobbal, 5 méterről az üres kapuba helyezett, 1-0. A bekapott gól után már jobban kitámadott az addig zártabban védekező Mezőkövesd, de igazán nagy lehetősége csak a lefújás előtti pillanatban, a 94. percben volt, amikor az egykori felcsúti akadémista, Baracskai Roland 7 méterről ajtó-ablak helyzetben fölé durrantott. Az alacsony színvonalú és iramú találkozón a hazaiak megérdemelten nyertek.

Pintér Attila a felcsútiak vezetőedzője természetesen örömmel fogadta a lefújás után a gratulációkat, hiszen csapata klubtörténeti tettet hajtott végre, mivel az élvonalban először állított fel ötmérkőzéses veretlenségi sorozatot.

- Tudtuk, hogy szűken védekező csapat érkezik, akik kontrára játszanak, mégpedig elég jól. A Barcelona is türelmesen játszik, keresi a réseket, most kicsiben mi is ezt tettük. Tudtuk, hogy az első gólig nehéz lesz, a gólunk után volt több lehetőségünk, amit sajnos nem használtunk ki, remélem a jövő héten ez összejön majd. Gratulálok a csapatnak, mert nehéz ilyen ellenféllel szemben játszani – fogalmazott a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában