Siker

2017.09.13. 06:30

A Gárdony-Pázmánd kézilabda csapata a Győrt verte

A női kézilabda NB I/B rajtján otthon tartotta a pontokat a Gárdony-Pázmánd NKK együttese.

Ferencz Balázs

Becséri Andrea (középen pirosban) térdsérüléséből visszatérve jól mozgatta a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát

Fotó: Koppán Viktor

Gárdony-Pázmánd NKK-VK LSE Győr 31-23 (13-12)

Mintegy 100 néző előtt esett egymásnak a két csapat az NB I/B Nyugati csoportjának nyitányán. A legutóbb, újoncként az előkelő hatodik helyen végzett tópartiak hölgykoszorúja némileg átalakult a nyáron. Az egyik legnagyobb változás, hogy távozott az irányító-átlövő Kuhinkó Vivien, így ő már nem állt Pánczél Barabás rendelkezésére, és fájó volt, hogy a standard kezdőből hiányzott Szabó Anikó is, aki egy felkészülési mérkőzésen szenvedett járomcsont-törést...

Becséri Andrea (középen pirosban) térdsérüléséből visszatérve jól mozgatta a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát
Fotós: Koppán Viktor

A Fekete (Vártok) – Németh N., Úrfi, Becsérei A., Hamuth, Dublinszki, Flesszer D. Csere: Domak Kata, Bernáth Réka, Tóth Alexandra, Gyebrovszki, Braun Csenge alkotta gárdonyiak az első félidőben végig futottak az eredmény után. A Győr folyamatosan vezetett, azonban a játékrész utolsó öt percében fordított az NKK (13-12). Sőt, a szünet után már egészen más kézilabdát hintettek a pályára a hazai lányok. Összeszedetek voltak, s az öt-egyes védekezési formációval nem tudtak mit kezdeni a kisalföldiek. Rengeteg kiállítás, és sok büntető tördelte a játékot, azonban ez sorsdöntőnek is bizonyult, mert a győri heteseket többnyire hárították a gárdonyi kapusok.

A hazaiaknál három ifikorú játékos is debütált a felnőttek között, a saját nevelésű Domak és Bernáth, valamint az FKC-tól érkezett Tóth A. is helyt álltak. A 31-23-as győzelem a csapat sikere volt. A második fordulóban, vasárnap 18 órakor Szekszárdon vendégeskedik a Gárdony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában