Alba

2017.09.29. 21:17

Hatalmas csatában nyerték az első felvonást a kék-fehérek a BL-ben

Szűk előnnyel utazhatnak Törökországba a fehérvári kosarasok, remek meccsen verték a Pinar Karsiyakát, 92-90-re.

Horog László

fdsf

A keddi, Kalev/Cramo elleni továbbjutást nem ünnepelhették túl az Alba Fehérvár kosarasai, pénteken újabb, még jelentősebb erőpróba várt rájuk, a két évvel ezelőtti török bajnok Pinar Karsiyakát fogadták a Gáz utcában, a FIBA BL harmadik körében. A sérüléssel bajlódó Simpsonra, Maconra és Hortonra nem számíthatott a szakmai stáb, a többiek optimistán várták a találkozót. Az ellenfélnél régi ismerőst köszönthetett a hazai közönség, a kezdőként pályára lépő Jarrod Jones tagja volt az Alba 2013-as álomcsapatának, amely bajnoki aranyat és kupagyőzelmet is szerzett. A vendégek amerikai újonca, Wood két, mesteri triplával nyitott, a hazaiaknál Harris és Hill kísérlete sem ért célt. Lóránt betalált közelről, ám maradt a törökök dominanciája, Jones is megkezdte a pontgyűjtést, 3-10. Harris középtávolról, Keller Ákos a palánk alól volt eredményes, zárkózott a hazai alakulat. Harris triplája is célba ért, a vajkezű Scott Wood megint betalált kintről, Dzunic időt kért, 12-15. Wood elképesztő pontossággal célzott, Jones is betalált messziről (14-23), a hazaiaknak viszont nem jött be. Aztán Lóránt volt kétszer eredményes, ám a többiek próbálkozásai célt tévesztettek. Dzunic gyakran cserélt, ám ez sem vezetett eredményre, Wood minden dobása a gyűrűben landolt, az irányító, Waters is megkezdte a termelést, 18-31.

A kosárra dobó Alandise Harris az Alba egyik erősségének bizonyult, 19 pontot szerzett
Fotós: Pesti Tamás

Fenner és Kovács Ákos duplája zárta az első negyedet, a folytatásban őrizte tízpontos előnyét a vendég. Hill hozta közelebb a házigazdákat, aztán Markovic talált be kétszer, gyors egymásutánban, a vendégek trénere, Aleksandar Trifunovic időt kért, 32-35. Hill pontjaival már az Alba vezetett, nem sokáig, Kennedy azonnal válaszolt. Négy ponttal meglógott a Fehérvár, a remeklő Lóránt vezérletével, Dzunic időt kért, a félidőt 49-46-os eredménnyel zárták a felek. Harris és Fenner jóvoltából nőtt a hazai előny, Wood végre hibázott kintről, Jones viszont nem, 57-55. Lóránt cipelte hátán a hazai brigádot, aztán Harris zsákolt látványosan, miután a vendéglátók nem csak hatékonyabban támadtak, jobban is védekeztek, mint az első húsz percben, őrizték az 5-6 pontos differenciát, 64-58-nál a törökök trénere időt kért. Hill jó passzokat adott, aztán triplát is hintett, elkapta a fonalat a házigazda. Aztán Kennedy és Jones révén közelebb jött a Karsiyaka, Keller Ákos és a hirtelenjében két, remek hármassal jelentkező Markovic pontjai nyugtatóan hatottak, három negyedet követően 77-69 állt a táblán. Nem tudott közelebb jönni a vendég, aztán Jones révén mégis, Ugurlu Berk révén mégis, 79-75-nél Dzunic időt kért. Waters és Jones begyűjtötte negyedik hibáját, Harris nem rontott középtávolról, a túloldalon Waters távolról. A vége előtt öt perccel 84-80-at mutatott az eredményjelző, aztán hirtelen egyenlítettek a vendégek, Dzunic időt kért. Berk révén a Pinar került előnybe, Jones kipontozódott, Lóránt büntetőivel fordított az Alba. Waters záró tripláját elhibázta, hatalmas csatában nyert az Alba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában