Székesfehérvár

2017.10.18. 18:07

A Tűz csiholói – háromszor is megnézhető a fehérvári fiatalok október 23-i műsora a belvárosban

Látványos produkcióval készülnek székesfehérvári középiskolás diákok október 23-ára. A Tűz csiholói című előadásra hétfőn 16, 17 és 18 órakor várják az emlékezőket három különböző helyszínen.

S. Töttő Rita

Részlet az előadásból, háttérben Matuz János művészeti intendáns

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A Tűz csiholói címet viseli az a produkció, mellyel fehérvári diákok készülnek a Vörösmarty Színház munkatársai segítségével az október 23-i ünnepségekre. Ebből a látványos előadásból mutattak ízelítőt szerdán a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolában, ahol Cser-Palkovics András polgármester elmondta: október 23-a különösen alkalmas arra, hogy a fiatalok segítségével mutassuk be a forradalom történéseit, hiszen ez a nap „a fiatalok forradalma”, majd hozzátette:

– Alapvetően ugyanis a diákok forradalmával indultak az események október 23-án: Akár egyetemistákról, főiskolásokról, középiskolásokról vagy fiatal munkásokról beszélünk, tudni kell, hogy ők indították el a folyamatot, amely miatt mi most október 23-ra emlékezünk. Ezért nagy hiba lenne, ha nem próbálnák megszólítani s bevonni az ünneplésbe a mai fiatalokat is.

Részlet az előadásból, háttérben Matuz János művészeti intendáns
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Székesfehérvár belvárosában 16 órakor, utána 17 órakor a Bazilika emlékkeresztjénél, majd pedig 18 órakor a Vörösmarty színház gálaműsorának keretében látható az előadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában