rengeteg kaland

2018.09.21. 16:00

Augustalia: Vasárnap zárják az idei szezont a Gorsiumban

Az évadzáró az Augustalia nevet kapta a keresztségben. A Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Múzeum idei szezonját vasárnap zárják: a programok 10 és 16 óra között zajlanak.

V. Varga József

A Silvanus-Diana ünnep 10.30 órakor veszi kezdetét, a Dio­nysia, a bor ünnepe pedig 13 órakor kezdődik. A zenés előadást interaktív játékokkal kötötték egybe. Fellép a Familia Gladiatoria Pannonica és Weixelbaum Laura. A Vadex Zrt. trófeabemutatója 10 és 16 között látogatható. Az évadzárót kézműves foglalkozások színesítik: a freskófestéstől a régészeti nyomozáson át a gasztronómiai kalandozásig. A hatvan éve kez­dő­dött fo­lya­ma­tos fel­tá­rá­sok ered­mé­nyei kez­det­től fog­va a ki­vé­te­les mé­re­tű ré­gé­sze­ti park­ban mind a ku­ta­tás, mind az ér­dek­lő­dő kö­zön­ség szá­má­ra meg­te­kint­he­tők. A feltárt ro­mo­kat kö­rül­ve­vő park­ban az elő­ke­rült kő­em­lé­kek lát­ha­tók, a leg­je­len­tő­sebb le­le­te­ket ál­lan­dó ki­ál­lí­tás mu­tat­ja be. A szervezők ingyenes autóbuszos ki- és visszautazást biztosítanak Fehérvárról. Indulás a Csapó utcától 9.30 órakor, visszautazás Tácról 16 órakor.

Vezető képünk archív felvétel/illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában