Legkülönbözőbb műfajok és technikák

2024.05.22. 16:00

Szakkörök alkotásaiból tárlat nyílt Dinnyésen

A vármegyei szakkörök alkotásaiból hozott létre tárlatot a Nemzeti Művelődési Intézet, melynek megnyitójára május 21-én, Dinnyésen került sor.

S. Töttő Rita

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet

A dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ ad otthont a Nemzeti Művelődési Intézet gondozásában működő „A Szakköri program” Fejér vármegyei kiállításának, melynek megnyitójára május 21-én, kedden került sor. A Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) segítségével jöhetett létre a tárlat, melyet Major Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani referense nyitott meg.

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet 

Major Lászlóné a feol.hu-nak elmondta, 2023. októberétől 39 településen mintegy 75 szakkör kezdte meg működését, a legkülönbözőbb műfajokban és technikákkal: makramé, gyöngyfűzés, vesszőfonás, nemezelés, baba-mama horgolás, bútorfestés, mézeskalács készítés, quilling, tojásfestés, gyertya készítés, szövés kereten és gyöngyszövés is szerepelt a lehetőségek között. A Nemzeti Művelődési Intézet ötfős közösségeknek biztosított eszközöket és alapanyagokat, a szakköri munkákat és a haladást a csoportok vezetői fotókkal dokumentálták. Ezeknek a csoportoknak az alkotásaiból nyílt tehát a dinnyési tárlat, melyet a megnyitón Sevella Zsuzsanna, az M-ART elnökségi tagja mutatott be a közönségnek, s melyen Varró János népzenész biztosította a remek hangulatot. A kiállítás május 31-ig látható a Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban.

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet
Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában