Ilyen a perdülés és az együtt muzsikálás öröme

2024.05.23. 20:30

Néptáncos és kamarazenei találkozót rendeztek Seregélyesen

Május 22-én, szerdán 21. alkalommal szerveztek Seregélyesen kamarazenei találkozót, amelyen közel százötven gyermek vett részt. A négykezes darabok mellett a közönség megcsodálhatta a dobosok, citerások, furulyások, gitárosok, rézfúvósok, valamint az énekkarok, énekesek és rockegyüttesek műsorát.

Tihanyi Tamás

A produkciókra sokáig emlékezhetnek még

Fotó: Demeter Marianna

– A többek között Sárbogárdról, Kápolnásnyékről, Székesfehérvárról, Polgárdiból, Dunaújvárosból, Sárosdról és Mórról érkező, hangszeren játszó gyermekek nagy örömet szereztek a hallgatóságnak – mondta Mogyorósi Gyöngyi, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola művészeti tagozatának vezetője. – Az együtt muzsikálás öröme sokáig ott lesz a lelkünkben. A legkisebb, a legbravúrosabb, a legtechnikásabb, a leglelkesebb, a legbátrabb produkciókra sokáig emlékezhetünk még. Hálás vagyok a szereplőknek, az őket felkészítő tanároknak, az utazást segítő szülőknek, akik lelkes közönségként tapsoltak. Nagy szeretettel várjuk a résztvevőket jövőre is!

A fellépések nagy sikert arattak a közönség körében
Fotó: Demeter Marianna

A seregélyesiek néhány nappal korábban, május 17-én, pénteken délután ugyancsak 21. alkalommal rendezték meg néptánctalálkozójukat. Tizenkét színvonalas produkciót láthattak a jelenlévők, akik megtöltötték az emeleti és földszinti széksorokat. A beszámolók alapján a fellépések nagy sikert arattak, az óvodás csoporttól a felnőttekig több korosztály képviselői táncoltak a művelődési ház színpadán. Az eseményen felléptek az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Művészeti Alapiskola néptáncosai is, Kiss Gábor tánctanár két csoportot hozott. Marton János koreográfus elképzelését megvalósítva a dégi Dr. Kovács Pál Általános Iskola és Művészeti Alapiskola két Forgócska elnevezésű csoportjának tagjai is táncoltak a színpadon. A seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda és Bölcsőde középsősei népi játékfűzést adtak elő, míg a helyi általános iskolások négy tánccsoporttal szerepeltek: bemutatkoztak a Szélikék, a Pendelyesek, a Tipegők és a Rokolyák. Őket Kissné Hekkel Mónika és Kosaras Adrienn készítette fel a mindenki számára emlékezetes eseményre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában