Mesemondó verseny

2024.05.24. 19:00

Egy megmérettetés, amin helyezéstől függetlenül mindenki nyer

Szabadon választott mese, saját rajzokkal illusztrálva, melyeket a csapat tagjai előre elkészítettek és előadás közben a háttérben vetítettek abban a ritmusban, ahogy a mese szólt. Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Floriana Könyvtárban az iskolások mesemondó versenyét Csákváron.

Borsányi Bea

La Fontaine A róka és a gólya című meséje is elhangzott

Fotó: Némedi István

Tíz alsós és öt felsős csapat nevezett az idei versenyre. A háromtagú csapatokban jellemzően ketten készítették a választott meséhez a rajzokat, míg a harmadik tag a mesélő szerepét vállalta magára. – 2015-ben rendeztük az első versenyt, ami csak a Covid éveiben maradt el. A korábbiaktól eltérően, idén nem volt semmilyen megkötés a meseválasztást illetően, de elmondhatom, hogy így is sok jó mesét hoztak a gyerekek, jellemzően népmeséket és ezúttal is akadtak olyanok, akik kitűntek a rajz-, vagy éppen a mesemondó tehetségükkel – mondta Szekeresné Horváth Zsuzsa, a Floriana Könyvtár vezetője, aki annak idején útnak indította a mesemondó versenyeket Csákváron.

Az idén a felsősök közül a 7-8. osztályosok elmaradtak, pedig egyébként ők is szívesen vesznek részt a mesemondó versenyeken. Az elhangzott előadásokat független zsűri értékelte: Vati Éva, a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársa, Gonda Emma, népművelő, mesemondó, a M-ART tagja, valamint Mészárosné Ágoston Ildikó, a Floriana Könyvtár ma már nyugdíjas könyvtárosa. – A mesemondó verseny idén is jól sikerült és ugyan minden évben hirdetünk első, második és harmadik helyezetteket az alsósok és a felsősök között, úgy gondolom, ez egy olyan esemény, amin mindenki nyer – zárta gondolatait Szekeresné.

A verseny alsós résztvevői az eredményhirdetést követően
Fotó: Némedi István

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában