Kézműves foglalkozás, tánctanítás

2024.05.05. 19:24

A táncház napját ünnepelték a Malom utcában

Kézműves foglalkozással, népi gyermekjátszóval és táncházi mulatsággal ünnepelték a táncház napját szombaton a Malom utcában.

Héjj Vivien

Az első táncház megrendezésének évfordulójához kapcsolódva ország- és világszerte minden évben számos program várja mindazokat, akiket már magával ragadott a népzene, a néptánc sodró lendülete, s természetesen azokat is, akik még csak most ismerkednek a néphagyományokat hordozó és továbbörökítő zene és tánc világával.

A táncház napjához kapcsolódóan rendezte meg májusi programját az Alba Regia Táncegyesület a Malom utcai Táncházban, ahol hónapról hónapra adott alkalmakhoz illő programokkal várják az érdeklődőket. Ezúttal a kézműves foglalkozás középpontjában az anyák napja állt: a résztvevők hímzett meglepetéseket készíthettek Pintérné Markovich Marcella irányításával. A gyerekeket „Ígéret havában” címmel népi gyermekjátszó foglalkozás várta Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd a tánctanítás, ezen belül is a magyarpalatkai táncok kapták a főszerepet. A program táncházi mulatsággal zárult, a talpalávalót a Galiba zenekar biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában