Érdekes kiállítás áprilisban

2024.04.07. 12:00

Halmozott kisgrafikák a Tolnaiban

Valamilyen gyűjtés a legtöbb embert már gyerekkorában hatalmába keríti. Sokaknál elmúlik ez a „gyermekbetegség”, míg másoknál örökre vele marad. Ilyen Stokinger József is, aki rátalálva a bélyegekre és az ex librisekre izgalmas szellemi élvezetekben részesül élete végéig. Különleges kiállítása ismét látható a hónap végéig a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárában.

Kecskés Zoltán

Stokinger József rendezi be a kiállítását, amely már látható a VMK Tolnai utcai tagkönyvtárában.

Fotó: Könyvtár

– A Kisgrafika Barátok Köre és Művelődési Egyesület tagjaként némi ismeretekre és tapasztalatokra tettem szert a grafikai műfajok és azok különféle ágazatai terén – mondta a kiállító miközben berendezte tárlatát, majd hozzátette:

Ez a különleges darab is látható a kiállításon
Fotó: KZ

– Fő gyűjtési területem az ex libris és alkalmi kisgrafika. Ezek mellett a grafikának egy másik, kis formátumú megjelenését a postabélyeget is gyűjtögetem Gombos László ötleteként, ha e két gyűjtési ágat kiegészítjük az alkalmi bélyegzéssel, és ezeket egy lapon helyezzük el, létrehozzuk a Halmozott Kisgrafika-gyűjtést. Ezt hoztam el az olvasóknak a palotavárosi könyvtárba.

Fotó: KZ

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában