Atyavilág mi volt Martonvásáron!

2024.04.06. 20:04

Gyerekzsivajjal és szeretettel telt meg a Pannónia Szíve (videó, galéria!)

Önfeledt játékra invitáltak kicsiket és nagyokat a MartonKult munkatársai szombaton. A Tavaszköszöntő jegyében rendezett nagyszabású esemény minden várakozást felülírt: élettel és vidámsággal telt meg a BBK rendezvényudvara, ráadásul a mindenki által szeretett csobogót, a martonvásári gyerekek varázslatos éneke indította be.

Kecskés Zoltán

Valósággal felrobbant a tér, amikor délután három órakor ünnepélyesen is megnyitották a csobogót.

Fotó: KZ, MartonKult

Nagy érdeklődés övezte az eseményt. Ameddig a szem ellátott telis teli volt mosolygós arcokkal a kisváros Főtere. A Pannónia Szívében elterülő vidéki település kultúrfelelősei ismét kitettek magukért!

A ládavasút volt az abszolút sláger a gyerekek körében, reggeltől délutánig folyamatosan ment.
Fotó: MartonKult

A Tavaszköszöntő - Vízfakasztó rendezvény már kora reggeltől várta a családokat, akik a hívó szót meghallva érkeztek is folyamatosan. Volt itt minden, ami az önfeledt kikapcsolódáshoz kellett: ládavasút, játszótér, arcfestés, csillámtetkó, na meg persze mese, szórakozás, mozgás és kacagás minden mennyiségben.

Természetesen a kézműves foglalkozások sem maradhattak el.
Fotó: MartonKult

Valósággal felrobbant a tér, amikor délután három órakor ünnepélyesen is megnyitották a csobogót a „Tavaszi szél vizet áraszt..."dalára, majd jöhetett a kishajók és kacsák megversenyeztetése, ahová még Szabó Tibor polgármester is benevezett saját készítésű papírhajójával. A mikrofonnál pedig a helyi fiatal példakép, Kozma Milos Noel felelt a jó hangulatért; volt ám gyerekzsivaj, igazi szurkolói légkör, örömkiáltások. 

A résztvevő gyerkőcöket finom csokival jutalmazták, majd a hórihorgas vásári gólyalábasok szórakoztatták a kilátogatókat. Az eseményen tiszteletét tette Horváth Bálint jelenlegi alpolgármester, a Martonvásári Polgári Összefogás Egyesület, a Fidesz - KDNP polgármester- jelöltje is, aki kislányával érkezett a jeles eseményre.

Az immáron hagyományosnak mondható martonvásári rendezvény pedig ismételten belopta magát az érdeklődők szívébe, hiszen akik eljöttek, jól érezték magukat, akik már alig várják az idei martonvásári programok folytatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában