Jókedvű délelőtt

2024.03.05. 14:00

Rögtönzött népdal flashmobbal örvendeztették meg a fehérváriakat a dunaújvárosi fiatalok - köszönjük az élményt! (videó)

Jókedvű délelőttöt varázsolt a székesfehérvári történelmi belvárosközepére az a pár dunaújvárosi fiatal, akik rögtönzött előadásukkal mutattákmeg a magyar népi hagyományokat. Énekeltek, mert a bennük élő dalokat muszáj volta tavaszi napsütésben megosztaniuk a járókelőkkel.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házból jöttek ki a ropogós fehér inges fiatalok és a népviseletes lányok kedden délelőtt Székesfehérvár belvárosába, hogy a márciusi napsütésben kicsit megpihenjenek. 

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Igazi látványossággá váltak a népdaléneklési versenyre érkező dunaújvárosiak, akik, mint a feol.hu-nak elmondták: a Széchenyi István Gimnáziumból jöttek.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Ám hamarosan kiderült, a fiatalok nem csak a zsűri előtt és a négy fal között szeretnek dalra fakadni, de a szabad ég alatt is. Megihlette őket a macskaköves fehérvári tavasz, így hát az arra járók és a keleti turisták nagy örömére népdalokkal töltötték be a teret.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 Kalapjukat maguk elé tették, amelybe hamarosan kerülhetett is a dicsérő csilingelés – melynek értékéből talán még a hazaútra is futotta. Felejthetetlen élményt nyújtottak az arra járóknak, ez egészen biztos.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában