Előadás

2024.02.27. 19:30

Fedezze fel a Marsot a szerzővel!

A Mars földrajza avagy Hol lehet élni a Marson? címmel Hargitai Henrik egyetemi oktató tart előadást és könyvbemutatót február 29-én csütörtökön Bicskén. Aki érdeklődik a vörös bolygó iránt, ne hagyja ki ezt a lehetőséget!

Feol.hu

Fotó: pexels.com

A bemutatásra kerülő bolygó a Mars, a Naptól számított negyedik a Naprendszerben, mely szabad szemmel is könnyedén látható az éjszakai égbolton. A római hadistenről nevezték el, de gyakran hívják "vörös bolygónak" is színe miatt, amit a Mars felszínét meghatározó vas-oxid okoz. A bemutatásra kerülő könyv pedig a Mars Felfedező (37. mars-év) zsebatlasz, melynek alapja a NASA-ban a szerző, Hargitai Henrik által létrehozott integrált adatbázis, amely az addig publikált tematikus felszínforma-adatbázisokat egységes, földrajzi információs rendszerekbe könnyen behívható formátumban dolgozza föl. 

A könyv fülszövegén ez olvasható: „Ez a zsebatlasz ugyan a Földön élőknek készült, de ha akkor nyitnád ki, amikor a negyedik bolygón egy félhomályos, porlepte, ködborította tájon próbálod megtalálni az utat a lakóegységed felé a vészesen közelgő naplemente idején, ott is átsegíthet a rögös lávákon és süppedős homokon keresztül meglelni a helyes irányt a célodhoz.

 A könyvbemutatóval egybekötött előadás 17 órakor kezdődik a Nagy Károly Városi Könyvtárban. A belépés ingyenes! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában