A magyar kultúra napja

2024.01.13. 13:00

Rendhagyó műsorral ünnepel a fehérvári teátrum

Különleges, rendhagyó előadással ünnepli a magyar kultúra napját a megyeszékhely kőszínháza. Az érzelmekkel teli előadás ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Héjj Vivien

Forrás: Vörösmarty Színház Facebook oldala

Milyen volt régen a szerelem, és milyen most? – erre a kérdésre keresi, kutatja a választ a Vörösmarty Színház rendhagyó, a magyar kultúra napja alkalmából életre hívott Évszázadok, szerelmek című előadása, mely a régi verseket kortársakkal állítja párba, hogy ki-ki maga dönthesse el, vajon a szerelem érzése is változott-e az évszázadok alatt, vagy csak a nyelv ragadja meg másképp a kimondhatatlant.

A teátrum társulatának előadása a vágy kialakulásától indulva vezet végig a boldog egymásra találáson át a szakítás fájdalmáig, az együtt leélt életig vezető úton, ígérve mindenki számára ismerős élethelyzeteket.

A műsorban elhangzik mások mellett Arany János, Balassi Bálint, Erdős Virág, Gergely Ágnes, Karafiáth Orsolya, Madách Imre, Nemes Nagy Ágnes, Janus Pannonius, Pilinszky János, Szabó T. Anna, Varró Dániel és Závada Pál költeménye is. Az előadást Horváth Csaba rendezi, dramaturgja Selmeczi Bea.

A január 22-én, hétfőn 18 órakor kezdődő előadás térítésmentesen megtekinthető, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött, melyre a teátrum honlapján keresztül elérhető űrlap kitöltésével van lehetőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában