Nyitott könyvek

2024.01.31. 17:00

Kinek mit jelentett akkor az Árgus

A Nyitott könyvek című irodalmi beszélgetéssorozat következő estjére február 1-jén, csütörtökön 17.30-tól kerül sor. A diskurzus középpontjában egy meghatározó folyóirat áll majd.

Feol.hu

Az 1990-ben, Székesfehérváron indult (és 2009-ben megszűnt) Árgus című irodalmi folyóirat lesz a téma, azon belül is az első, az alapítás körüli időszak. Péntek Imre költővel, akkori főszerkesztővel, Bakonyi István irodalomtörténésszel, akkori főszerkesztő-helyettessel és néhány szerzővel – Simek Valéria, Neményi Zsolt, Sági Zoltán – arról beszélgetnek majd, milyen volt az 1990-es évek elejének irodalmi élete Székesfehérváron, kinek mit jelentett akkor az Árgus létrejötte. Az esten versek felolvasásával közreműködik Ács Tamás színművész. A helyszín a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóterme, ahol becsületkasszás vásár is lesz régi Árgus-példányokból. A házigazdák Bokros Judit és Gellén-Miklós Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában