Advent

2023.12.06. 16:00

A kerékpárok is fényárba borultak Zichyújfaluban

Különleges adventi programokkal várják a helyieket Zichyújfaluban: az első hétvégén fényárba burkolózott kerékpárok hozták el az ünnep hangulatát, most vasárnap pedig karácsonyi finomságokkal és kézműves foglalkozással folytatódik az ünnepi készülődés.

Héjj Vivien

Ünnepi fényárban úszó adventi sétaút várja a helyieket Zichyújfaluban

Forrás: Önkormányzat

Karácsony közeledtével csodás fényárba borult Zichyújfalu: a többéves hagyományt fenntartva idén is adventi sétautat alakított ki az önkormányzat a település központjában, az iskolától a templomig.

– Három helyszínen csodálhatják meg az ünnepi fényeket, akik esténként sétára indulnak. Sok-sok ünnepi fényképet készíthetnek, hiszen a díszkivilágítást úgy alakítottuk ki, hogy egy-egy helyszínen több időt is el lehessen tölteni. Advent első vasárnapján minden évben egy közös sétával gyújtjuk fel az ünnepi fényeket. Az idei évben először szólítottuk meg a lakosságot, hogy ők is készüljenek ünnepi fényekkel, mellyel az egész faluba el tudtuk vinni advent hangulatát – mondta lapunknak Füzesiné Kolonics Ilona polgármester.

A feldíszített kerékpárok az egész faluba elvitték a közelgő ünnep hangulatát
Forrás:  Önkormányzat

A helyieket arra kérték, advent első vasárnapjára díszítsék fel járműveiket, kerékpárokat, rollereket, s vigyék el az ünnep fényeit a település utcáiba. A felhívás nagy sikert aratott, a hideg idő ellenére nagyon sokan vettek részt a fantasztikus hangulatú eseményen.

Az adventi programsorozat december 10-én, vasárnap 14 órától a Zichy Csarnokban folytatódik, ahol karácsonyi finomságokkal, játszósarokkal, és kézműves foglalkozással várják a helyieket. A felnőttek és a nagyobb gyerekek többféle asztali díszt készíthetnek, ehhez a szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával ragasztópisztolyt, ollót, valamint olyan befőttes üveget, melyet szívesen látna az ünnepi asztalon feldíszítve. A díszítőelemeket a szervezők biztosítják. A délután zárásaként 15 órától a település óvodásai és mazsorett csoportjai adnak ünnepi műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában