Szakmai elismerés

2023.10.04. 15:10

Fehérvári siker az eSzínház Fesztiválon

Az Alapítvány a Magyar Színházakért harmadik alkalommal hirdetett online színházi fesztivált magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára. A fehérvári siker idén sem maradt el.

Héjj Vivien

Bagó Bertalan rendezése különdíjat érdemelt - képünkön Julius Caesar (Gáspár Sándor) és felesége, Calpurnia (Váradi Eszter Sára)

Fotó: Fehér Gábor/FMH-Archív

A harmadik eSzínház Fesztivál célja kettős: egyrészről geográfiai korlátokat leküzdve megmutatni a színházak értékes alkotásait, másrészt bemutatni, hogy az online vetítésre adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, így biztosítva egyedi élményt a nézők számára határon innen és túl.

Az Alapítvány a Magyar Színházakért és az eSzínház fesztiválján ismét közönségdíjjal, szakmai elismerésekkel és különdíjakkal jutalmazták a kiemelkedő színházi alkotásokat. Az előadásokat szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai: Für Anikó színművész, Lőkös Ildikó dramaturg, Komáromi György színházmenedzser, Widder Kristóf színész-rendező és Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője.

Az idei évben a Papageno egyik különdíját a székesfehérvári Vörösmarty Színház Shakespeare-tragédiája, a Bagó Bertalan rendezte Julius Caesar című előadás érdemelte ki. A díjat ünnepélyes keretek között, november 8-án adják át a fővárosi Rózsavölgyi Szalonban.

A megyeszékhely teátrumának nem ez az első fesztiválsikere: az eSzínház Fesztivál szakmai zsűrijének döntése nyomán 2022-ben a legjobb női főszereplőnek járó elismerést Tóth Ildikó vehette át A Vágy nevű villamos című előadásban nyújtott alakításáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában