Június 18-ig látogatható

2023.04.29. 19:30

Megelevenednek a fémek a Velencei-tavi Galériában (videó, galéria)

Ismét nagyhatású tárlat nyílt a Velencei-tavi Galériában pénteken. A fesztiválhangulat közepette is érdemes megtekinteni, de június 18-ig látogatható Nemesi Attila és Sprok Antal Felemás című kiállítása.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Szinte megszólalnak, de legalábbis muzsikálnak Nemesi Attila hajlított fém zenészei a Velencei-tavi Galériában, ahol gitárt, hegedűt, furulyát fognak a kezükben a megálmodott műalkotások. Az alkotóról a tárlaton megtudhajtuk, hogy dolgozott a nemesfémtől a kazánlemezig a legkülönbözőbb fémekkel. A legegyszerűbb megjelenési formára törekszik, ám mégis, mindezzel együtt is igazán eleven, hatásos művek születnek a kezei alatt. Megragadja a pillanatot, amelybe a szemlélő, ha akar, még egy kis történetet is álmodhat.

Sprok Antal szintén nagyon izgalmas műveket hozott: munkáiban felhasznál régi eszközöket, merész formákat, melyekkel gyakorlatilag kísérletezik. Szeret újfajta anyagokat kipróbálni, szembenézni merész ötletekkel – olvashatjuk róla a tárlaton. 

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

Az önfeledt gyermekkor élményeit keresi, melyben feltűnik természet, ember, anyag, élet, fa, életfa… a cél azonban maga az alkotás, annak utóélete csak másodlagos. A Velencei-tavi Galéria Felemás című tárlata hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában