Jövőre több tojásra lesz szükség

2023.04.08. 09:00

Jól elszöszmötöltek a mezőszentgyörgyi tájház csűrjében

Szöszmötölős kézműveskedést rendeztek a tájház udvarán. Aki nyugton tudott maradni a rajtnál, később futhatott a tojásokért.

Hajdú marianna

A gyerekek nagyon élvezték a kézműves foglalkozást a tájház csűrjében

Forrás: Hajdú Marianna/FMH

A tájház udvarának fedett részére, a csűrbe kerültek az asztalok és a padok, nem bízva a bolond április tréfájában. Eső ugyan nem szakadt a nyakukba, de a “terepi” munkához kicsik és nagyok is becsülettel – de leginkább téli időjárásnak megfelelően – felöltöztek.

Az asztalnál folyó szorgalmas munka során, húsvéti díszek készültek, papírhengereket színezve, ragasztva, vágva.
Hogy a kellő energia meglegyen az igazi kihíváshoz, a tojáskereséshez, forró teát, vaníliával és csokoládéval ízesített kalácsot kínáltak a vendégeknek.
A gyerekek számára persze nem lehetett más az alkalom fénypontja, mint a tojásvadászat. Kiss Péter, a művelődési ház megbízott vezetője azt is elárulta a feol. hu-nak, korábban minimum 200 darab csokoládé tojást rejtettek el a tájház udvarán a fűben.
 

A gyerekek kupacba tömörülve álltak fel a tojásvadászatra. A rajt szó elhangzásakor, mintha puskából lőtték volna ki a kis vadászokat. Lázas keresés vette kezdetét, míg a felnőttek a “pálya széléről” biztatták csemetéiket, mint mezőszentgyörgyi, szülői pompom csapat.
A 200 darab húsvéti csokoládé tojást nem tartott sokáig a gyerek seregnek begyűjtenie, de nem pihenhettek meg. A Szedtevette zenekar érkezett a tájház csűrjébe és húzta el a nótájukat, bírta táncra a didergő csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában