Petőfi a Petőfiben

2023.04.15. 20:19

Ilyen sokféleképpen még nem hallhattuk az Anyám tyúkját, mint a csóri versmondó versenyen (galéria)

Csór Község Önkormányzata és a Csóri Mátyás Király Általános Iskola közösen hirdettek versmondó versenyt a Petőfi Sándor emlékévhez kötődően.

Hajdú Marianna

A Petőfi szavalóverseny komoly érdekődés mellett, de mégis nagyon családias hangulatban zajlott, több mint negyven versmondó versenyzővel

Forrás: Fehér Gábor/FMH

Szombaton 9:00 órától nem csak a csóri Petőfi Sándor Művelődési Ház öltözött ünnepi díszbe a verseny zsűrije, a vendégek tiszteletére, de a verseny résztvevői is a legszebb ünnepi öltözetükben jelentek meg. A nagyterem szinte zsúfolásig megtelt, annyian voltak kíváncsiak a szép szavalatokra.
A Petőfi versek szavalói négy kategóriában indultak. Kivétel nélkül mindenkinek a négytagú, rendkívül profi zsűri előtt kellett bizonyítaniuk versmondó képességeiket, így nem volt könnyű dolguk. Drotleff Zoltán, Váci Mihály-díjas, Krúdy-érmes és Kláris nívódíjas költő,  Pilnay Sára, színésznő Bokrossy Lászlóné, Krúdy-díszokleveles versmondó hallgatták a legnagyobb szakértelemmel és szeretettel a versenyzőket, kezdve a legapróbbaktól a felnőttekig.
A legkisebbek az óvodás korcsoportból kerültek ki, amelynek győztese Tóth Luca Borka, második és harmadik helyezettje Hordós Hanna Karina és Lukácsa Szabolcs Ádám lett. A csöppségek a legnagyobb profizmussal és átéléssel mondták el a megtanult verseket, a legapróbb hiba nélkül, csak a mikrofont kellett tartani nekik. 
Az alsó tagozatos kisdiákok előadásán is látszott a szülők, tanáraik gondos és aprólékos felkészítése. Kategóriájuk legjobbja Mázló Botond 3. osztályos tanuló lett. Második helyet Kiss Gergő 4. osztályos,  harmadik díjat Stadler Levente 3. osztályos tanuló érdemelte ki a választott versek előadásával.
A zsűrinek nem volt könnyű dolga a sok szép szavalat hallatán így nem csoda, hogy a kategóriában különdíjat is osztottak, amit Kuhinkó Réka 3. osztályos tanuló kapott. 


A felső tagozatos diákok is arra sarkallták a zsűrit, hogy jól gondolják meg kinek ítélik a legjobb elismeréseket. Gyönyörűen előadott költeményeket hallhattunk a fiataloktól, akik közül végül kategóriájuk legjobbja az ítészek szerint, Németh Krisztián 6. osztályos tanuló lett. Második helyen Zelenák Zsuzsanna 8. osztályos tanuló végzett és a harmadik helyet Bartók Letícia Julianna 8. osztályos diáknak szavazta a zsűri. Tili Tirza Napsugár 6. osztályos és Tili Salome Rebeka 7. osztályos tanulónak különdíjjal jutalmazták versmondói tehetségét.
Végül, de nem utolsó sorban a felnőttek is sorra kerültek. A legszebb versmondásért első helyezést kapott Gombaszögi-Szalai Tímea, második és harmadik helyen Németh-Kőszegi Tünde és Tamás Jánosné Ádám Julianna kaptak elismerést. 
Minden nyertest, az elismerés mellett, egy-egy komoly könyvjutalommal díjaztak a zsűritagok és a szervezők.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában