Premier

2023.04.21. 07:15

A Bölcs Náthán: „Az Embert lássuk, és ne falakat építsünk” (videó)

Pénteken, azaz április 21-én este újabb premier előadásra várja közönségét a Vörösmarty Színház. A Kozák András Stúdióban a színházigazgató legújabb rendezése debütál.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gotthold Ephraim Lessing német drámaíró fő művét 240 évvel ezelőtt, 1783 áprilisában mutatták be először Berlinben. Hiába telt el azóta több mint két évszázad, a drámai költemény által feldolgozott témák ugyanolyan aktuálisak ma is: vallási tolerancia, emberség, szívbéli jóság.

– A kor, amelyben élünk, és a világ, amely körülvesz bennünket, sajnos ismét különféle válságoktól terhelt. Ilyen időkben megnövekszik az igény valami egyetemesre, ami a különbségeken túlmutat. Ennek megtalálásához elengedhetetlen az a szellemi tolerancia, hogy a másikban elsősorban az Embert lássuk, és ne falakat építsünk, amelyek rendre megosztanak minket. – olvasható a dráma színlapján.

A Bölcs Náthán-t Szikora János színházigazgató rendezésében április 21-én mutatja be a Vörösmarty Színház társulata a Kozák András Stúdióban. A két felvonásos előadás címszerepében Trokán Pétert, a főbb szerepekben Sághy Tamást, Varga Gabriellát, Fehér Diána Aidát és Tóth Ildikót láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában