A diákok szakkör keretében ismerkedhetnek a művészeti ággal

2023.03.13. 18:00

A tanulók festményeiből nyílt kiállítás a Vasvári Pál Általános Iskolában

Az alsó tagozatos festőszakkör alkotóinak válogatott munkáiból nyílt kiállítás a Vasvári Pál Általános Iskolában. A képeken többek között mesefigurák, helikopterek és különböző élőlények is megjelennek.

Baráth Eszter

Laczkó Gábor és Tóth Péter is kiemelte az alkotás fontos szerepét

Fotó: Baráth Eszter

Idén március 6-án vette kezdetét a Vasvári hét, ami a nevével ellentétben ezúttal két héten át tart. A színes programsorozat keretében nyitották meg március 13-án azt kiállítást, amelynek képeit a 3.b és a 4.a osztály festőszakkörös diákjai alkották.

A tárlatot Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, aki úgy fogalmazott a felnőttek általában egy kiállítás megnyitóját ünnepségnek érzik. – Meggyőződésem, hogy az alkotás kivételes helyet foglal el az életünkben. Az alkotás örömének a megélése, vagy annak a hiánya az, ami az egyén és a társadalom lelkiállapotát befolyásolja – emelte ki Tóth Péter. Az intézményvezető hangsúlyozta, a diákok és a tanárok számára a család után az iskola a legfontosabb élettér. – A mi felelősségünk, hogy ti megélitek-e az érzelmi intelligenciát, vagy kimaradtok ebből, hogy a lexikális tudás mellett mennyi hangsúlyt fektetünk az érzelmi intelligencia fejlődésére. Az iskola nemcsak arról kell, hogy szóljon, hogy azt a sok-sok tudást, évszámokkal, képletekkel, szabályokkal megtanuljátok, hanem arról is, hogy kicsit megnyissuk a lelketeket is – emelte ki köszöntőjében Tóth Péter. Az igazgató az alkotás folyamatát varázslatként írta le, amelyben a varázseszközök az ecsetek, a varázsszer a festék, a varázsló a gyermek, a varázsló mestere pedig a pedagógus.

Az ifjú alkotók örömmel látták festményeiket az iskola falain
Fotós: Baráth Eszter


Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója a gyermekek érdemei mellett Matyi József tanító munkáját emelte ki, aki a szakkörök keretén belül a festészet világába kalauzolja a tanulókat. – Ha nem is vezette hétről-hétre, hónapról-hónapra konkrétan a gyerekek kezét, a gondolataikon keresztül megpróbált nekik ihletet, tanácsot adni színekben, formákban, ötletekben – fogalmazott az intézményvezető.

A szakkörön készült alkotások közül 21 képet választottak ki, amelyek az elkövetkezendő hetekben az iskola falát díszítik majd a kis alkotók nagy örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában