Frissen Fejérből

2022.11.20. 10:27

Nagy sikert ért el Jenő a környezetszépítő versenyen

A 2021. évi díjesőt, amikor öt Fejér megyei település is díjat kapott a Virágos Magyarország versenyen, nem sikerült megismételni.

Szanyi-Nagy Judit

A Székesfehérvár közeli Jenőt díjazták az idei megmérettetésen

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azonban így is büszkék lehetünk, hiszen a 2022. évi díjátadón Jenő település nyerte el az Arany virág díjat, valamint a szervezők arról is megemlékeztek, hogy az Entente Floral Europe verseny szeptemberi balatonfüredi díjátadóján a nemzetközi zsűri Arany minősítés, „Jó gyakorlat” különdíjjal ismerte el Székesfehérvár virágosító tevékenységét.

A hazai megmérettetés, a Virágos Magyarország szakmai zsűrije kiemelte, hogy az aszályos nyár ellenére érkezett rekordszámú pályázat is rámutat arra, mekkora jelentősége van a helyi közösségek számára a zöld környezet folyamatos fejlesztésének. A klímaváltozás hatásaira számos település reagál technológiaváltással, illetve a telepített növénykultúra megváltoztatásával. Egyre többen alkalmaznak egynyári virágok helyett évelőket, vagy fordítanak figyelmet a fásításra, de az esővíz felhasználására is mutattak jó példákat a települések – írta meg a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség.

A 2021-es és 2022-es év díjazottjai ITT érhetők el. Idén a nagyvárosok (30 ezer fő feletti lakos) kategóriájában Debrecen, a 30 ezer lakosnál kisebb városok közül pedig Makó képviselői vehették át a fődíjat. Az ezer főnél népesebb kisvárosok között Zalakaros lett a befutó, a legkisebb falvak közül pedig Gyugy (Somogy megye) lett a legvirágosabb település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában