Erőteljes társadalomkritika

2022.11.02. 15:00

Az örökség - a darab írója, Schwechtje Mihály lesz a vendég

A minap volt egy éve, hogy az Örökség Csoport bemutatta az Igézőben Az örökség című kortárs drámát, amely azóta szép sikereket ért el. November 5-én, szombaton a szerző érkezik Székesfehérvárra.

Bokros Judit

Az örökség erőteljes társadalomkritika, amely a jelen Magyarországára (is) érvényes állapotokat mutatja fel a nézőnek a nem létező, de nagyon is valóságosnak ható falu, Bergács lakói és egy onnan már külföldre távozott, ám hazatérő orvos történetén keresztül. A darabot Schwechtje Mihály írta, és az ő rendezésében mutatták be először. Székesfehérváron pedig az emiatt a produkció miatt összeállt Örökség Csoport vitte színre Somos Ákos rendezésében. Az előadás azóta első díjat nyert a 2021-es székesfehérvári Paál István Fesztiválon, különdíjat kapott a Madách Imre Irodalmi és Színházi Fesztiválon Balassagyarmaton, fődíjas lett a Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon, legutóbb pedig második helyezést ért el a Komlói Amatőr Színházi Találkozón, és itt nem mellesleg Somos Ákos színészi különdíjat kapott. Két szereplőt, Cseh Katalint és Balogh Mihályt többször is a legjobb férfi, illetve női főszereplő elismeréssel jutalmazták.

Az örökség november 5-én, szombaton 20 órától ismét látható lesz az Igézőben. Ráadásul ekkor jelen lesz Schwechtje Mihály is, akivel az előadás után beszélgetés kezdődik a közönség bevonásával. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában