Beszélgetés

2022.10.28. 22:15

Újranyitott a Vörösmarty Társaság terme (galériával)

Pénteken kora este Eszterhai Katalin író, újságíró, dokumentumfilmes volt az irodalmi szervezet vendége.

Bokros Judit

Eszterhai Katalin, Vakler Lajos és a társaság elnöke, Bobory Zoltán, aki köszöntött is

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Körülbelül kétéves kényszerszünet után ismét rendezvény hangjai szűrődtek ki a Vörösmarty Társaság Kossuth utca 14. szám alatt található terméből. A társaság tagjai és az érdeklődők az elmúlt időszakban egyrészt a Covid-19 miatti zárás, másrészt az épület felújítási munkálatai miatt nem tudták használni a nagytermet és a kisebb helyiségeket. Most mindenki örömmel érkezett, hogy ismét együtt lehessenek részesei az Eszterhai Katalinnal folytatott beszélgetésnek, amelyet Vakler Lajos szerkesztő-riporter vezetett.

Eszterhai Katalin és férje, Lajtai György operatőr 1987-ben távozott először Olaszországba, majd Kanadába. Ott dolgoztak filmesként, Eszterhai Katalin azonban könyveket is írt, ír.

A beszélgetésen egyebek mellett elmondta: a világ megismerése motiválta annak idején arra, hogy elhagyják az országot. Olaszország pedig "rá van szabva" - fogalmazott arra kérdésre, hogy miért Itália lett az első úticél. Kanadához egy könyv csinált kedvet, és aztán tartósan letelepedtek. Az itáliai élmények, tapasztalatok azonban velük maradtak, sokszor merítettek belőlük, és a magyar közösséggel is volt kapcsolat.

Első kötete hazánkban "Akaratunk gyógyereje" címmel jelent meg 2016-ban, ezt eddig öt követte: a legfrissebb idén látott napvilágot, "Angyalok pórázon" címmel.

Eszterhai Katalin könyvei kapcsán hitelesen mesélt hitről, gyógyulásról, felfedezésről, szeretetről is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában