Frissen Fejérből

2022.08.23. 14:05

A Margaret Island és a Neoton Família sztárjai is fellépnek a Móri Bornapokon

Az időjárás is azt súgja, közeledik az ősz; ha pedig közeledik az ősz, érkezik a soron következő Móri Bornapok!

Szanyi-Nagy Judit

Zamatok, ízek, hangulatok, zenék – közeledik a 2022-es Móri Bornapok

Forrás: Archív: Pesti Tamás / FMH

Az idei mulatságot – a szám szerint tizenharmadik fúvószenekari fesztivállal karöltve – szeptember 29. és október 2. között rendezik meg Mór szívében. "Nagy örömünkre a vártnál előbb elkészült, és a Móri Bornapok weboldalán már elérhető a letölthető műsorfüzet" – tette közzé közösségi oldalán a rendezvényszervező stáb. Itt láttuk mi is, hogy a fúvószenekari fesztivál keretében a városban a házigazda Móri Ifjúsági Fúvószenekaron kívül zenél még a Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar, a Bicskei Fúvószenekari Egyesület, a Szomódi Fúvószenekar és a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara is.

A programtervezetben kiemelt fellépőként kapott helyet a többi között a Margaret Island (szeptember 30., péntek 20.30 óra), a Magna Cum Laude (október 1., szombat 21.00 óra), Kovácsovics Fruzsina (október 2., vasárnap 10.00 óra) és a Neoton Família Sztárjai (október 2., vasárnap 20.30 óra).

Azonban, ahogyan azt megszokhattuk, számos egyéb, nem csak zenei program vár még a bornapok látogatóira: a rendezvény keretében Tóth Edu és Hajdu Balázs humoristák adnak közös estet, „NAGY” futás néven utcai futóversenyt rendeznek, rendhagyó irodalomórát tartanak a Táncsics-gimnáziumban, megnyitják az "A Wekerle Sándor Egyesület 30 éve Mór városában” című kiállítást, lebonyolítják az 54. „Aranyhordó” Sakkverseny – Móricz Ákos emlékversenyt, és ugyancsak versenyszerűen csillét is tolhatnak Móron az arra vállalkozók.

Ám ha nem is ezekért, a zamatos borokért vagy az ínycsiklandó sült gesztenyéért mindenképpen érdemes ilyenkor az Ezerjó városába látogatni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában