Frissen Fejérből

2022.05.04. 16:00

Mindenki másképp látja – pályázati felhívás Szabadegyházán

A Mi kastélyunk – Így látom én címmel hirdetett pályázati felhívást szabadegyháza önkormányzata. A település lakói négy kategóriában nevezhetnek saját alkotásaikkal, melyekkel kifejezhetik, mit jelent számukra a Nedeczky-Griebsch-kastély.

Héjj Vivien

Forrás: FMH-Archív / NZP

A neobarokk stílusjegyeket hordozó kastély a település egyik legfőbb látványossága, a helybéliek mellett a kirándulók számára is különleges úti cél lehet. A rendezvényhelyszínként is funkcionáló, korábban leromlott állapotú épület egy évtizede újult meg és nyerte el mai formáját.

S hogy mit jelent a helyieknek a különleges épület? A kérdést most a település lakói saját kifejezésmódjukban válaszolhatják meg.

Az önkormányzat pályázati felhívása szerint korhatári megkötés nélkül várják a helyiek szívből jövő alkotásait, legyen az rajz, festmény vagy bármilyen szabadon választott technikával létrehozott produktum. Az aprólékos kidolgozásra vállalkozók készíthetnek kastély ihlette makettet, míg az írás szerelmesei bátran tollat ragadhatnak, s írhatnak a témában saját versek, mesét vagy novellát. Aki inkább a telefonjával vagy fényképezőgépével szeretné megörökíteni és kifejezni a kastélyhoz fűződő érzéseit, az fotósorozatot vagy maximum két perc hosszúságú videót is készíthet.

A nevezési határidő: június 3. A pályázatok leadhatóak a [email protected] e-mail címen vagy a polgármesteri hivatal portáján. A felhívás részletei és a szükséges adatlap elérhető a település honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában