Primavera Kórus

2022.05.07. 11:00

Koncert az Aranybulla tiszteletére

Boksor Judit

Az 50 éves Primavera Kórus köszönti a 800 éves Aranybullát – ez a címe a Hotel Magyar Király kupolatermében vasárnap tartandó koncertnek, amelynek apropóját az Aranybulla Emlékév, másrészt a kórus évfordulója adja. Szarka Andrea karnagytól megtudtuk: már tavaly felmerült, hogy a kettős jubileum jegyében szervezzék a 2022-es májusi fellépésüket.

Vendégként meghívták a Teleki Blanka Gimnázium ­Vegyeskarát, amelyet Reiner Renáta vezet, aki a Primavera másik karnagya is egyben. Illetve a MusiColore ének­együttesből négy énekes működik közre a koncerten. Az esten a kórusirodalom legszebb magyar gyöngyszemei közül hangzik el több 20. századi és kortárs mű, amelyek a magyar nemzeti erényeket, a büszke kiállást, a hitet fejezik ki – fogalmazott Szarka Andrea.

Néhány szerző a reper­toárból: Liszt Ferenc, Szőnyi Erzsébet, Halmos László, a kortársak közül Tillai Aurél, Tóth Péter és a nemrég elhunyt Daróci Bárdos Tamás. A műsor keretes lesz, a közepén lép fel a Teleki kórusa. Az esten megemlékeznek a Primavera nemrég elhunyt alapító karnagyáról, Horányi Ottiliáról is: a kórustagok fekete ruhában lépnek fel, Ottiliára a szokásos fellépőruhája, a hangvillája és egy szál fehér virág emlékeztet majd egy karosszéken. A belépés ingyenes, ám a résztvevők adakozhatnak a háború elől menekülők megsegítésére.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában