Nádorfeszt a hársak alatt

2022.05.24. 19:07

Az alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola fesztiválozott

Szándékosan nem kértek külső támogatást, maguk akarták maguknak megszervezni a Nádorfesztet, hagyományteremtően el is nevezték így a saját kis ünnepet. Alig hitték, hogy mennyien fontosnak tartották a részvételt.

Zsohár Melinda

Forrás: Keindl Mariann

Tavaly ősszel már megtartotta a főpróbát a József Nádor Általános Iskola, így tehát a második, májusi Nádorfesztet szervezték meg a tágas iskolaudvaron, a hársak alatt. A fesztivált túlzásnak tartották az elnevezésben, így esett a választás a feszt-re, a nádor szóval összekapcsolva azonnal beazonosíthatóan.

Forrás: Az iskolától

Keindl Zoltánné Mariann igazgató nem győzi hangsúlyozni, hogy az önkormányzat ajánlott támogatást, de úgy gondolták a gyerekek, a szülők és a pedagógusok, hogy megpróbálják maguk összerakni mindazt, ami kell a családias mulatsághoz, s máshonnan sem kértek. Minden osztály apróságokat készített, s árusították azokat, a szülők szekérderéknyi süteményt, falatoznivalót, itókákat hordtak össze, kürtőskalács és lángos sült a szabad ég alatt. Kézműves foglalkozások, arcfestés, hajfonás szórakoztatta a lányokat, s az alcsútdobozi Kun András Márton lesétált a faluvégről kis fekete pónilovával. Akit elbírt a lovacska, ráülhetett. A Kalap Jakab interaktív gyermekkoncertet a szülői munkaközösség fedezte a sikeres farsangi báli bevételből.

Forrás: Keindl Mariann

Az iskolában két néptáncsoport működik, a kicsik a Gyermekláncban, a nagyobbak a Pitypangban táncolnak - összesen hetvenen sürögtek-forogtak népviseletben az alkalmi színpadon. Szanyiné Halgancz Teréz, a kedves Trézsi tanító néni Nevenincs bábcsoportja is fellépett. Nem gyűjtöttek külön tombolaajándékokat, sorsoltak, ami sikerült, süteményt, apró tárgyakat.

A fesztivált túlzásnak tartották az elnevezésben, így esett a választás a fesztre
Forrás: Az iskolától

Kicsit kíváncsiságból, „létszámfelmérésből” osztottak tombolajegyet a belépéskor, mondta el Mariann igazgatónő, úgy 500 körül megálltak, pedig még vettek volna az érkezők. A szülői munkaközösség, a barátok, ismerősök, falubeliek valóban sajátjuknak tekintették a Nádorfesztet. Covidmentes, bizakodó folytatásra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában