Frissen Fejérből

2022.01.07. 13:00

A képzőművészet és a zene találkozott a Csók István Képtárban tartott rendhagyó tárlatvezetésen

Rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötött koncerttel várták a művészet iránt érdeklődőket a Cziffra György-emlékévhez kapcsolódó eseményen. A művészi alkotások ölelésében lágy zongoraszó bűvölte el a jelen lévő közönséget.

Héjj Vivien

Balogh Máté és Balogh Ádám, a Hermann-zeneiskolából

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Cziffra György, világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulójára hivatalos emlékév keretében emlékezik az ország, melynek berkeiben hazánkban és a nemzetközi zenei élet jelentős városaiban, koncerttermeiben rendeznek hangversenyeket, előadásokat, mesterkurzusokat. 

Az emlékévhez kapcsolódó székesfehérvári eseményen a Csók István Képtárban látható Szabó Ákos-életműkiállítás adott otthont. 

A jelenlévőket Tóth Norbert, a kiállítás kurátora, valamint Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte, majd a Hermann László Zeneművészeti Szak­gimnázium és AMI tehetséges növendékeinek koncertjét hallgathatták a jelenlévők. 

A rendhagyó tárlatvezetés során Balázs János zongoraművésszel a kiállítás kurátora beszélgetett Cziffra Györgyről és a művészetek kapcsolatáról. 

Az est Balázs János zongorakoncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában