Frissen Fejérből

2021.11.07. 07:33

1964 tele után újra itt állították ki Szabó Ákos képeit

1964 tele után újra Székesfehérvárra érkezett az „európai magyar”. Szabó Ákos festőművész életmű kiállítását az alkotó jelenlétében és köszönetével nyitották meg szombaton a Csók István Képtárban.

FMH

2021.11.06. egy európai magyar, Szabó Ákos festőművész életmű kiállítása. Ünnepi beszédet mond L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos Ünnepi köszöntőt mond Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérváron, a Csók István Képtárban nyílt meg Szabó Ákos festőművész első átfogó, magyarországi életmű kiállítása. Az 1936-ban született grafikus, festőművész ugyanis számos hazai és külföldi tárlat szereplője volt, a Műcsarnoktól a Magyar Nemzeti Galérián át Párizsig, Barcelonáig, Milánóig bemutatták műveit a nagyközönségnek.

Székesfehérváron ezúttal a Párizsban letelepedett művész eddigi legteljesebb munkásságát láthatjuk: a Csók István Képtárnak ugyanis három nagytermében sorakozik az alkotó több mint száz, mágikus realizmusra jellemző, néhol fotorealisztikus, néhol abszurd és szürrealista alkotása – a korai munkáktól, a fő műveken át egészen a legfrissebb alkotásokig. Az életmű-kiállítás megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap, Összművészeti Programok Kollégiuma kiemelten támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában