HATNAPOS ROCKFESZTIVÁL

2021.07.03. 21:00

Hétfő délelőtt megnyitja kapuit a Metal Factory

Idén is elmarad Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, mégsem maradnak buli nélkül a Rockmaraton-rajongók: a Szalki-szigeten hétfőn kezdődik a Metal Factory fesztivál.

Brousil Csaba

Rockmaratonhoz hasonló buli kezdődik hétfőn

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap-archív

A Rockmaraton jól megszokott helyszínén, a dunaújvárosi Szalki-szigeten találkoznak idén a hardcore-punk és rock-metal rajongók: a Metal Factoryt azok számára rendezik meg a Rockmaraton szervezői, akik idén nyáron is szeretnének fesztiválozni. Ez a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón is elhangzott, amelyet Pintér Tamás polgármester és Varga-Csajkás Zoltán, a fesztivál operatív szervezője közösen tartott. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a pandémia miatti bezártságot felváltja ez a fesztivál, és végre a sok nehézség után lehet egy kicsit lazítani is. Megköszönte a szervezőknek, hogy ha nem is a Rockmaratonnal, de egy kisebb volumenű zenei fesztivállal ismét városunkat választották.

Ugyancsak a köszönet hangján szólt Varga-Csajkás Zoltán, aki elmondta, hogy szinte már hazajárnak a csapatával Dunaújvárosba, szeretnek itt lenni a Rockmaratonnal, és most is élvezik a városunkban töltött időt. Kiemelte, hogy ez a fesztivál nem tartozik a Rockmaratonok sorába. Nem akartak csalódást okozni azoknak, akik már előre megváltották a belépőjüket a Rockmaratonra, így inkább nekik visszafizették a belépők árát.

Rockmaratonhoz hasonló buli kezdődik hétfőn
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap-archív

Megszerveztek azonban egy kisebb, más nevű fesztivált ugyanakkor, ugyanoda, ahová a Rockmaratont is szervezték volna. Ez lesz a Metal Factory. A rendezvény nevével Dunaújváros és az ikonikus vasmű előtt tisztelegnek, a hétfői nyitónapon dunaújvárosi zenekarokkal indul a bemelegítés, majd további 5 napon át 100 hazai zenekar lép fel az Acél­öntőmű, a Hideghengermű valamint a Kokszolóblokk elnevezésű színpadokon. Lesznek alternatív programok és az Eb-meccseket is meg lehet majd nézni.

A fesztivál védettségi igazolvánnyal lesz látogatható, ezt írják elő a hatályos magyarországi szabályok. Ezt a belépésre jogosító karszalag felhelyezésénél ellenőrzik majd, a fesztivál területére történő, minden egyes ki-belépésnél nem kell az igazolványt felmutatni, azt a karszalag meglétével tudjuk igazolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában