Agárdi Nemzetközi Művésztelep

2020.09.30. 07:20

Három évtizedes múltra tekinthetnek vissza a Köfém kiállítását meglátogatók

Négy helyiségben összesen hatvannyolc kiállított festmény várja az alkotóművészet iránt érdeklődőket a Köfém Művelődési Házban.

Héjj Vivien

Kétszáz kép közül választották ki a legjobbakat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Agárdi Nemzetközi Művésztelep megalakulásának 30. évfordulója alkalmából „Volt egyszer egy művésztelep…” címmel nyílt rendhagyó kiállítás a Köfém Művelődési Házban. Simon József, az intézmény igazgatója nosztalgikus hangulatban emlékezett a tábor megalakulására, az évről évre megrendezett alkotótáborok miliőjére és az ott létrejött közösségre. 1990-ben alkottak először tábori keretek között a festészet szerelmesei, majd ezt az alkalmat további 21 követte. A hazai művészek mellett Székesfehérvár testvértelepüléseiről is rendre érkeztek művészek. A tárlat szervezői mintegy 200 kép közül választották ki azt a 68 alkotást, melyet most az érdeklődők elé tárnak.

Kétszáz kép közül választották ki a legjobbakat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményt Brájer Éva önkormányzati képviselő, a kulturális ügyek tanácsnoka nyitotta meg, aki a táborokhoz fűződő személyes emlékeit, élményeit is megosztotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában