Döntő pacsirtáknak

2020.03.07. 07:10

Sok-sok diák szerepelt a Művészetek Házában

Az alsósok után pénteken a felsősök és a középiskolások versengtek a Pesovár Ferenc népdaléneklési és népzenei verseny megyei döntőjén.

Bokros Judit

Pénteken összesen ötvenkét produkciót láthatott a zsűri és a közönség Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Művészetek Házában közel kétszáz fiatal állt színpadra, hogy a zsűri – Berki Lilla és Sőregi Anna népdalénekesek, Németh István népzenegyűjtő, Varró János, Vavrinecz András népzenészek – előtt megmérettessék magukat. A felső tagozatosok és a középiskolások döntőjén bronz-, ezüst-, arany- és kiemelt aranyoklevelet szerezhettek a fellépők.

Pénteken összesen ötvenkét produkciót láthatott a zsűri és a közönség Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kiemelt aranyat kaptak: Ruzmarine (Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola), Pillancs Énekegyüttes-Kecele Citeracsoport (Atilla Király Gimnázium, Általános Iskola és AMI Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskolája), Riez Kitti (Móri Pászti Miklós AMI), Pachál Dorka (Móri Radnóti Miklós Általános Iskola), Тóth Szonja (Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola), Nagy Róza Kata–Pausz Janka (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár), Frey Dávid (Sajnovics János Általános Iskola és AMI, Tordas), Péter Szabolcs (Sajnovics János Általános Iskola és AMI), Pausch Kamilla–Czeilinger Izabella (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI), Marton Bendegúz (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában