kultúra

2020.01.10. 08:00

Hármas kötetbemutató a Vörösmarty Társaságnál

Érkezik majd Mezey Katalin, bemutatják a Vár című folyóirat új számát, s lesznek egyéb vonzó programok is a Vörösmarty Társaság háza táján.

Bokros Judit

Kaiser László (bal szélen) kiadóvezető figyelemfelkeltő ajánlókkal kényeztette a hallgatóságot. Mellette Bobory Zoltán, s a két szerző: Bakonyi István és Pálfalvi András Fotó: Pesti Tamás

Az irodalmi szervezetnél kedden tartottak sajtótájékoztatót, egyrészt hogy széleskörűbb egyeztetést, együttműködést kezdeményezzenek a városban működő kulturális intézményekkel, más programszervezőkkel, másrészt pedig azért, hogy ajánlják az aktuális rendezvényeiket.

Már a január kínálata is gazdag, s az első rendezvényt szerdán meg is tartották. Itt Bakonyi István irodalomtörténész két kötete (Nap-lom 4., Arányok és erények) mellett Pálfalvi András író, költő Világok határán című új könyvét mutatták be a kiadóvezető, Kaiser László jelenlétében. A házigazda a társaság elnöke, Bobory Zoltán volt.

A folytatás a Királykút Emlékházban várható január 13-án, hétfőn 18 órától. Ekkor Bakonyi István házigazda lesz, vendégként pedig Mezey Katalin költő, író érkezik, aki Régi napok rendje címmel mutatja be novelláskötetét.

Kaiser László (bal szélen) kiadóvezető figyelemfelkeltő ajánlókkal kényeztette a hallgatóságot. Mellette Bobory Zoltán, s a két szerző: Bakonyi István és Pálfalvi András Fotó: Pesti Tamás

Másnap, az Öreghegyi Közösségi Házban 18 órától a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya, Zemlényi Katica lesz Bobory Zoltán vendége a disputa sorozatban.

Január 15-én, szerdán 18 órától a társaság Vár című folyóiratának legújabb számát mutatják be, P. Maklári Éva alelnök moderálásával, a szerzők közreműködésével.

Zenés est lesz január 27-én, hétfőn 18 órától a Királykúton, ahol Kissné Rétfalvi Andrea és Gabrieli-Kiss József vendégeskedik. A következő Öreghegyi Dispután, január 28-án 18 órától Németh Miklós Attila újságíróval, televíziós műsorvezetővel hallható beszélgetés.

A társaság Áron Nagy Lajos Művészetbarát Köre január 29-én, szerdán 17 órától tartja havi összejövetelét, Lakner József elnök vezetésével.

(A) Költő-zug (zúg) elnevezésű kör január 30-án jön össze újra, a házigazda László Zsolt költő lesz. Ez a program 17 órakor kezdődik, majd 18 órától lesz még egy kötetbemutató: a 60 éves Szegedi Kovács György új, Fehér című verseskötetét Sebők Melinda irodalomtörténész ajánlja a közönség figyelmébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában