A rock műfaján belül

2019.06.18. 07:02

A fesztiválszezon itt kezdődött el Szabadhídvégen

Azt, hogy Szabadhídvégen először rendeztek ilyen nagy volumenű rendezvényt, valószínűleg egy látogató sem gondolta.

Szanyi-Nagy Judit

A Karthago és a közönség kölcsönösen jól érezte magát Szabadhídvégen Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Hogy mekkorát? Képzeljen el egy 12 órai tűző napsütést. A kaput hivatalosan ekkor nyitották a szervezők, akik aztán 13 órától csaknem éjfélig meg sem álltak. A hol lágyabb, hol zúzósabb rockdallamok mintegy tizenkét órán át kényeztették az erre fogékony hallgatóság fülét, közben pedig kétoldalt padokon vagy a fűben pihenhettek meg a fesztiválozók. Persze ez csak egy nap, a hasonszőrű rendezvényekben jártas emberek tudhatják, bizony a rendezőknek van dolguk az eseményt megelőző és az azt követő napokban, napon is.

A Karthago és a közönség kölcsönösen jól érezte magát Szabadhídvégen
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Több mint hatvan önkéntes dolgozott azért, hogy az első Siópart Rock Fesztivál létrejöhessen – fogadott Peládyné Jámbor Krisztina, a fő szervezők, ötletgazdák egyike. Nem mellesleg ő képviselte a tavaly ősszel újjáalakult Együtt Szabadhídvégért Egyesületet is, amelynek tagjai éves eseményeik kidolgozásánál azonnal tudták, hogy rockkoncertet szeretnének a településen. Ebben az önkormányzat és Sándor Imre rádiós újságíró, a fesztivál porondmestere is partner volt. Így telt meg élettel a Sió csatorna hídjánál elterülő, méreteiben nem kicsi fogathajtó pálya.

A szervezés a nagy fesztiválokéhoz hasonlított: a tájékoztatás folyamatos volt, a parkolásban és a bejutásban a hivatalos szervek segítettek, a területen pedig a hot dogtól elkezdve a jégkásáig megannyi finomság kapható volt. Persze a folyadékpótlásra is gondoltak a szervezők! A zenei részt tekintve fellépett a Custom Blues Band, a RIA Live Bokor Mariann-nal, az EFFEKT zenekar, a Keleti Sor Rock Band, az AnimuS zenekar, végül pedig – pontot téve az i-re – a negyvenéves jubileumát ünneplő Karthago együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában