Gratulálunk!

2019.05.29. 15:18

Jeles grémium tagja lett a Székesfehérvári Balett Színház

Egy évadnyi működés után már be is került a Magyar Táncművészek Szövetségébe a Székesfehérvári Balett Színház.

FMH

A Vörösmarty Színházban vasárnap látható először az Egerházi Attila rendezte Rómeó és Júlia Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A társulat igazgatója, Egerházi Attila szerdán tette közzé a hírt, amely szerint a Magyar Táncművészek Szövetsége – a magyar táncszakma legjelentősebb és legrangosabb grémiuma – május 27-i elnökségi ülésén felvette tagjai sorába a Székesfehérvári Balett Színházat. Külön megtiszteltetés a társulat számára, hogy a szokásosnál rövidebb időn belül válhatott taggá.

A hivatalosan 1954-ben alakult szakmai szervezet jelenlegi tagságát a táncművészet területén működő hivatásos együttesek, intézmények, autonóm szakszövetségek, egyesületek, társaságok alkotják.

A szövetség közvetítő szerepet tölt be a hazai táncművészeti terület, a szakmai intézmények és más művészeti ágak szervezetei között. Fő funkciója a művészeti érdekképviselet, kezdeményezések a hazai táncművészet megújítására vagy korrekciójára, kapcsolatok építése a külföldi társszervezetekkel, s a szakmai ismeretterjesztés elősegítése.

A szövetség fesztiválokat is szervez, évadonként szakmai nívódíjakat ad ki és javaslatokat tesz művészeti és állami díjak, kitüntetések odaítélésére.

A fehérvári intézmény számára a szövetségi tagság azt is jelenti, hogy erősödik a szakmai hitele, újabb hazai és nemzetközi kapcsolatokat építhet ki, s ezek segítségével újabb fellépési, bemutatkozási lehetőségekhez juttathatja táncművészeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában