"ez az egész egy buli lesz"

2019.04.12. 20:07

Másodszor is MET Fehérváron

Már a pénteki megnyitón is sok ifjú jött össze a fő helyszínen, a színházban.

Bokros Judit

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

 

Jóga és improvizációs kortárs tánc, MET Mozi Diák Oscar kisjátékfilmekkel, drámajáték, pályaválasztási börze és a többi – nagyon gazdag a Művészeti Egyetemek Találkozójának kínálata, bizonyára meg is telik hétvégére a Vörösmarty Színház, amely az események központja. A teátrumon kívül azonban helyszín még a Pelikán Kamaraszínház, valamint a kőszínház mögött, mellett húzódó Fesztiválutca. Utóbbin tartják például vasárnap délelőtt az egyetemisták főzőversenyét, szombat estére pedig az OUD zenekar koncertjét ígérik ide.

Szikora János és Brájer Éva minél több találkozásra, szórakozásra, közös alkotásra biztatta a fiatalokat Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A 2018-ban életre hívott találkozóhoz a tavalyi hat egyetem mellett kettő újabb, a Metropolitan Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatói is csatlakoztak. A szervezők célja, hogy a különböző intézményekben és művészeti ágakat tanuló egyetemisták találkozzanak egymással és inspirálódjanak. Fontos azonban a középiskolások bevonása is, akik az egyetemi börzék alkalmával tájékozódhatnak a lehetőségekről és megismerkedhetnek tapasztalt egyetemistákkal. A szervezők bíznak abban, hogy a találkozóval párhuzamosan zajló megyei diáknapok résztvevőit is be tudják vonni a programokba.

A balett-teremben pénteken éppen a médiával kapcsolatos drámajáték zajlott Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A pénteki megnyitót a színház galériáján tartották, ahol kiállítás is nyílt az ifjak alkotásaiból. Szikora János színházigazgató és Brájer Éva alpolgármester a hangulatot oldva azzal kezdte, hogy ez az egész egy buli lesz. Az alpolgármester hangsúlyozta, mennyire fontos a fiatalok bevonása Fehérvár életébe, a direktor pedig a MET-es találkozásokban rejlő lehetőségekkel kecsegtetett.

Eközben fent, a balett teremben már éppen egy drámajátékos foglalkozás zajlott…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában