ki, mit tud?

2018.09.21. 10:00

Dr. Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedőt indítottak útjára

Középiskolás diákoknak szól az a verseny, amelyet a Fehérvári Programszervező Kft. indított útjára csütörtökön, a Városházán tartott bemutatóján.

S. Töttő Rita

Fotó: Elekes Gergő

A Dr. Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő részleteiről Cser-Palkovics András polgármester számolt be a jelenlévőknek:

– Várostörténet területén is szeretnénk útjára engedni egy versenyt, amely remélhetőleg hasonló népszerűségnek örvend majd, mint a szintén a város által elindított versünnep – mondta a polgármester, majd pedig a névadó Siklósi Gyuláról beszélt: – Nagy embert vesztettünk el vele, amely így már felelősség is, hogy ápoljuk, fenntartsuk a hagyományainkban a nevét. Nagyon izgalmas versenysorozat indulhat most útjára, amely akkor működhet igazán jól, ha a tanárok azokat a fiatalokat, akik ügyesek az adott témában, motiválják a részvételre.

Az első vetélkedő témája az idei, illetve a jövő évi Koronázási szertartásjáték főszereplőinek, azaz II. András és IV. Béla királynak

a korához kapcsolódik. Több forduló várható, melyek közül az elsőben egy telefonos videó elkészítése a feladat, amely a városról és a csapattagokról szól. A megmérettetésre a középiskolás (9–13. osztály) korosztályt várják. A részletekkel kapcsolatosan diákstaféta indul, amely iskoláról iskolára viszi a verseny hírét.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában